Köylüler İmamlarına Sahip Çıktı

Köylüler İmamlarına Sahip Çıktı

Rize'de 17 yıldır imamlık yapan Kenan Er’in bazı kişilerin şikayeti üzerine görevden alınmasına tepki gösteren yaklaşık 150 köylü Müftülük binasını bastı.

Rize'nın Uzunköy köyünde 17 yıldır imamlık yapan Kenan Er'in bazı kişilerin şikayeti üzerine görevden alınmasına tepki gösteren yaklaşık 150 köylü Müftülük binasını bastı. Makam odasına giren köylülerle tartışan Rize Müftüsü İlyas Serenli, kapıdan görüntü çeken kameramanları da dışarı çıkartmaya ve çekim yapılmasını önlemeye çalıştı.

İddialara göre olay, Uzunköy imamı 41 yaşındaki Kenan Er'in, muhtar seçilen Salih Getir'i desteklemesinden kaynaklandı. Salih Getir'in seçimi kazanması sonrasında muhalifleri olduğu belirtilen 3 kişi, imam Er'in kadınlara sarkıntılık ettiğini ileri sürerek Müftülüğe şikayette bulundu.
Rize İl Müftüsü İlyas Serenli de bunun üzerine İmam Er'in görev yerini değiştirerek başka bir köy camine atadı.

KADIN- ERKEK MÜFTÜLÜĞÜ BASTI
İmamın görevden alınmasına tepki gösteren genç- yaşlı, kadın- erkek yaklaşık 150 kişi, sabah erken saatlerde il Müftülüğü'nü bastı. Kadınlar dışarıda beklerken, köyün erkekleri Müftü'nün makam odasına girdi. Köylüler ile Müftü arasında sert tartışmalar yaşandı.

Müftü İlyas Serenli bu sırada açık olan makam odası kapısından çekim yapan kameramanları fark etti ve koltuğundan kalkarak kameramanlara yöneldi. Çekim yapılmasını engellemeye, kameraları almaya kalkışan Müftü'ye köylüler müdahale etti. Bu sırada kısa süreli arbede yaşandı. Müftü Serenli'nin talimatı ile köylüler ve gazeteciler bina dışına çıkarıldı.

'İMAM GİDERSE CAMİYİ KAPATIRIZ'
Müftü'den bir cevap alamayan köylüler bu kez Valilik binasına yürüdü. Polisin önlem aldığı Valilik önünde toplanan köylüler adına muhtar Salih Getir, Vali Zekeriya Şarbak'la görüştü. Görüşmenin ardından köylüler Valilikten ayrıldı. Çıkışta açıklama yapan köy muhtarı Salih Getir, sevilen ve çalışkan bir imama sahip olduklarını belirterek, “Cami ile işi olmayan 3 kişi imam hakkında iftirada bulundu. Müftü de onlara inanıp imamı köyden aldı. Biz de tepkimizi dile getirdik. Vali konuyla ilgileneceğini söyledi” dedi.

Köylüler de imamın haksız yere görevden alındığını belirterek yanlıştan dönülmesini istediler, imamın gitmesi durumunda camiyi kapatacaklarını öne sürdüler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :