Köylüye Jandarma Engeli

Köylüye Jandarma Engeli

Tarlalarını su altında bırakan seti yıkmak isteyen köylüleri jandarma engelledi

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Minehüyük köyü ile özel bir tarım işletmesi arasında yaşanan arazi anlaşmazlığına jandarma müdahale etti. Köy halkı, 18 kilometrelik yapay seti kepçe ile bozmaya çalıştı. Olay yerine gelen jandarma duruma müdahale etti.

 

Köylünün 10-15 gündür ciddi mağduriyet yaşadığını belirten Minehüyük Köy Muhtarı Hıdır Çiftçi, "Halk mağduriyetini dile getirdi hiç çözüm olmadı ve sorunun giderilmesi için her şeye başvuruyorlar burada yanlış bir şey olursa kim sorumlu olacak? İlla kötü bir şey mi olsun. Burada vatandaşı zor durumuma sokuyorlar. Yetkililer bir an önce soruna çözüm bulsunlar." dedi.

 

Setlerin izinsiz olarak yapıldığını savunan Çiftçi, "50 yıldan bu yana TİGEM burayı işletiyordu. Biz kendi malımız gibi koruyorduk. Ama iki, üç yıldan beri bu şirket motor pontlarını kurduktan sonra perişanlık devam ediyor. Burası gölün en derin yerleri. Her yıl buralar ekili oluyordu. Göründüğü gibi burası sular altında. Motor pontları yasal olarak durmadığı müddetçe bu setler kalkmadığı müddetçe bu halkın mağduriyeti bitmez." şeklinde konuştu.

 

Köy sakinlerinden Hasan Kocamaz da 4 seneden beri mağdur oldukları söyledi. Kocamaz, "Şirket set çekince su, bizim tarlamıza akıyor. Köy mağdur durumda kaldı. Daha önce biz buraya pamuk, karpuz, mısır ekiyorduk, şimdi tarlalarımız su altında biz buraya ölümüzü koyarız. Devlet büyüklerine sesleniyoruz, bize bir çözüm bulsunlar ne gerekiyorsa devlet büyüklerinden bekliyoruz." çağrısında bulundu.

Etiketler :