Kozmik 80 kişi listelendi

Kozmik 80 kişi listelendi

Kozmik aramayı yapan Hakim Kayan; Özel Harp’e, çalışan ve tamamı sivillerden oluşan ‘uyuyan hücreler’ olarak değerlendirilen 80 kişilik isim listesi yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odalarda arama yapan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan, yaptığı incelemelerin ardından sivillerden oluşan 80 kişilik bir isim listesi oluşturarak soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Savcısı Mustafa Bilgili’ye teslim etti.

Özel Harp’in uyuyan hücreleri olarak değerlendirilen listede birbirinden ilginç ve tanınmış isimlerin olduğu öğrenildi. Soruşturma Savcısı Mustafa Bilgili’ye, Hakim Kayan’ın arama raporuyla birlikte verdiği 80 kişilik isim listesinin “uyuyan hücreler” olarak değerlendirilen Özel Harp’e bağlı çalışan siviller olduğu öne sürüldü.

80 kişilik isim listesindeki sivillerin tek tek araştırılmasını isteyen Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, listenin 1940’lı yılların başından itibaren tutulmaya başlandığını belirledi. Araştırılan isimlerin bazılarının hayatta olmadığı bir çocuğunun ise 60-70 yaş grubu arasında olduğu belirlendi. Özel Harp’in listesindeki isimler arasında kamuoyunun yakından tanıdığı sanat dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra Ergenekon soruşturması kapsamında sanık olarak isimleri geçen kişilerin de bulunduğu öğrenildi. Listenin ağırlıklı olarak işadamları ve esnaflardan oluştuğu aktarıldı. STAR

Etiketler :