Kozmik hakime 'Son uyarı'

Kozmik hakime 'Son uyarı'

Savcı Mustafa Bilgili'den sonra ‘Kozmik Oda’da inceleme yapan Hakim Kayan'a da ürperten teklif geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili başlayan soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'den sonra Seferberlik Tetkik Kurulu'nda inceleme yapan Hakim Kadir Kayan'a da ölüm tehdidi yapıldı. Hakim Kayan'a mektupla ölüm tehdidi gönderen şahsın M.Ç olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün meydana geldi. Kayan'ın Ankara Adliyesi'ndeki makamına gelen bir mektupta "son uyarı" başlıklı bir tehdit mesajı ile cinayet haberlerinin olduğu gazete küpürleri çıktı. Mesajı inceleyen uzmanlar mektubun M.Ç isimli bir şahıs tarafından gönderildiğini tespit etti.

Ergenekon'la irtibatlı

Polis, M.Ç'nin izini bulurken aynı zamanda Ergenekon sanıkları ile irtibatlı olduğunu da belirledi. M.Ç'nin Ergenekon sanıklarından Erkut Ersoy, İsmail Yıldız ve bazı sanıkların avukatı Dursun Yassıkaya ile temasta olduğu belirlendi. M.Ç gözaltına alınıp sorgulanırken mektubun kendisi tarafından gönderilmediğini iddia etti. Konuyla ilgili incelemenin devam ettiği belirtildi.

Savcıyı da Öz'le tehdit etmişlerdi

Öte yandan Arınç'a yönelik suikast iddialarını soruşturan özel yetkili savcı Mustafa Bilgili için de ölüm tehditleri geliyordu. Savcı Bilgili'nin cep telefonuna 'Senin sonun da Doğan Öz gibi olacak' mesajları yollanmıştı. Hatırlanacağı gibi Savcı Doğan Öz, Türkiye tarihinde ilk kez "kontrgerillayı" soruşturmaya açmış ve 24 Mart 1978'de Ankara'da İbrahim Çiftçi tarafından öldürülmüştü.

İstihbarat değil taciz takibi

Son günlerde hem Hakim Kadir Kayan hem de Savcı Bilgili ile ilgili tehditlerin artmasını terör uzmanları şöyle yorumladı: "Doğan Öz hatırlatması ve sahibi bulunabilecek şekilde tehdit mektupları yollamak psikolojik yıpratma amaçlı faaliyetlerdir. Aynı şekilde Hakim Kadir Kayan'nın birisi resmi birisi sivil iki araçla ve gündüz gününe takip edilmesi de taciz amaçlı eylemler. Yakalanacaklarını biliyorlar ama yakalandıkları zaman da inkar ediyorlar. Bu tipik bir taciz takibidir."

ASKERi ARAÇLA TAKiP EDiLMiŞTi

Tehdit mektubu alan Ankara Özel Yetkili 11. Ağır Ceza Hakimi Kadir Kayan ile ilgili önceki gün de takip iddiası gündeme gelmişti. Hakim Kayan, kendisini takip ettiğinden şüphelendiği iki aracı polise bildirmişti. Araçlardan biri polisin dur ihtarına uymayarak kaçmıştı. Polis tarafından durdurulan her iki araçtan 7 askeri personel çıkmıştı. Askerler kendilerini "tesadüfen oradaydık" diye savunurken, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman'ın da olay yerine gelmesi dikkat çekmişti. Genelkurmay da olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sözkonusu personelin elektirikçi ve marangoz olduklarını, birlikleri için alışveriş yaptıklarını savunmuştu.

 

Etiketler :