Kozmik Hakime VIP Koruma

Kozmik Hakime VIP Koruma

Arınç’a yönelik suikast iddialarını araştırmak üzere Kozmik odaya giren Kayan’ın koruma seviyesi kırmızıya yükseltildi.

Devlet sırrı niteliğindeki evrakların saklandığı ileri sürülen Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki kozmik odalara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarını araştırmak üzere giren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan’a yönelik artan tehditler üzerine, koruma seviyesi kırmızıya yükseltildi.

Kayan için yapılan koruma, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Devlet Bakanları ile konuk devlet adamlarına uygulanan ‘VIP koruma’ olarak adlandırılıyor.

GÖRÜNÜR VE GÖRÜNMEZ KORUMA

Bu koruma seviyesine göre, Hakim Kadir Kayan’ı otomobille seyrederken biri öncü diğeri artçı olarak tabir edilen iki araç kontrol ediyor. Kayan’ı görünen korumalar dışında kalabalık bir ekip takip ediyor. Koruma şefinin hareket ve güzergah bildirmesinin ardından geçiş yapılacak kavşaklarda önlem alınıp, şüpheli durumlara anında müdahale ediliyor. Öte yandan farklı birkaç ekip de geçiş güzergâhının aksi istikamette seyrederek olağanüstü bir durum olup olmadığını kontrol ediyor. Korumalı lojmanlardaki evine bırakılan Hakim Kayan’ın gece dışarı çıkıp çıkmayacağına göre araçlı korumalar hareket ederken, lojman etrafındaki önlemler sabaha kadar sürdürülüyor. • ZAFER KÜTÜK

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :