"Kozmik Oda"da Flaş Gelişme

"Kozmik Oda"da Flaş Gelişme

Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki kozmik odada yapılan aramalarla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Aramaları tamamlayan hakimin, elde ettiği belge ve bilgilerle ilgili henüz hiçbir karar açıklamadan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun “Suç unsuru bir şey bulunmadı, belgeleri yakacağız” açıklamasından sonra Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin, belgeleri korumak için harekete geçtiği öğrenildi.

CUMHURİYET SAVCISI HAREKETE GEÇTİ

Çubuklu'nun, aramayı gerçekleştiren hakimin henüz bir karar vermeden, belgeler hakkında basın yoluyla açıklama yapması ve belgeleri yakacağını bildirmesinin ardından harekete geçen Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin TCK'nın 125'inci Maddesi uyarınca belgelerin korunması için girişimlere başladığı belirtildi.

KOZMİK ODAYI YENİDEN MÜHÜRLETECEK

Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun ‘Suç bulunmadı, belgeleri yakacağız' açıklamasının ardından Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin “Devlet sırrı olduğu için belgelerin bulunduğu yerde korunması maksadıyla mahkemeye başvurup, kozmik bürodaki belgelerin korunmasıyönünde karar aldıracağı” belirtildi. Bilgili'nin kozmik odayı mahkeme kararıyla mühürletip, buradaki belgelerin dava açılması halinde Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 125'inci Maddesi uyarınca dava aşamasında inceletilmesi için çalışmalar yaptığı kaydedildi.

ÇUBUKLU ÜÇOK'ÜN BELGELERİNİ DE YOK ETMİŞTİ

Öte yandan kozmik odadaki aramalarla ilgili olarak hakimin henüz hiçbir karar vermeden “Belgeleri yakacağız” diyen Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu daha önce de, rüşvet almak ve sahte çürük raporu vermekten cezaevine gönderilen Zeki Üçok'la ilgili belgelerin sivil savcıların eline geçmemesi için yok edilmesi talimatı vermişti. Çubuklu ve ekibinin Üçok'a ait belgeleri ortadan kaldırdığına dair ses kayıtları internete düşmüştü. VAKİT

Etiketler :