"Kozmik Oda"da Flaş Gelişme

"Kozmik Oda"da Flaş Gelişme

Hakim Kayan 36 dosyayı “suç var” gerekçesiyle mühürledi. Dosyalarda Arınç suikastı dışında bazı eylemler de olduğu iddia edildi

Kozmik Oda’da 26 gün arama yapan Hakim Kayan 36 dosyayı “suç var” gerekçesiyle mühürledi. Dosyalarda Arınç suikastı dışında bazı eylemler de olduğu iddia edildi.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu’nun ‘hiçbir suç unsuru bulunamadı’ dediği Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’nın Kozmik Odası’ndaki aramalarında 36 dosyanın ‘suç delili’ niteliğiyle mühürlendiği ortaya çıktı. Mühürlenen dosyalar arasında Arınç’a suikast iddiasının yanı sıra çok sayıda sivil şahsa yönelik bilgilerinde yer aldığı öğrenildi. Mühürlenerek ayrı bir yerde muhafaza altına alınan dosyalar daha sonra kovuşturma aşamasında resmi yazıyla Genelkurmay’dan istenecek.

GENELKURMAY ‘YAKACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, cuma günü yapılan bilgilendirme toplantısında “Tuğgeneral Çubuklu, “Devlet sırrı niteliğinde olan bazı planlarla ilgili olarak güvenlik prensibi ihlali olmuştur. Mevcut usuller gereği uzun yıllar büyük emek verilerek hazırlanan ve geliştirilen söz konusu planlar geçerliliğini kaybetmiştir. Bu nedenle bu planlar iptal edilecektir’’ demişti. Hukukçular ise “Kozmik Oda hemen mühürlenmeli ve suç delili olabilecek belgelerin imhası engellenmeli”uyarısı yapmıştı.

DOSYALAR DA ODA DA MÜHÜRLENDİ

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odalarda 26 gün boyunca arama yapan özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan’ın not aldığı dosyalar arasından, suç unsuru taşıdığını değerlendirdiği 36 dosyayı bir araya getirilerek mühür altına alındığı öğrenildi. Kozmik odalardan birinde yerinde muhafaza altına alınan dosyaların tutulduğu oda da mühürlendi. Mühürlü dosyalar içinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarının yanı sıra çok sayıda sivil şahsa yönelik bilgilerinde yer aldığı öğrenildi.

DAVA AŞAMASINDA BELGELER İSTENECEK

Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’nın sivil uzantıları oldukları değerlendirilen kişilerin arasında iş adamları ve üst düzey bürokratlar ile çok sayıda esnaf olduğu belirtildi. Hakim Kadir Kayan’ın aramalar sırasında el yazısıyla içeriğine ilişkin not tuttuğu 36 mühürlü dosyanın dava açıldıktan sonra mahkeme kararıyla Genelkurmay Başkanlığı’ndan isteneceği öğrenildi. Dosya içeriklerinin ise silahlı örgüt kurmak ile TBMM ve hükümete karşı suçlar olduğu ileri sürüldü. STAR

Etiketler :