Kozmik Oda'da SIR Olan Dosya

Kozmik Oda'da SIR Olan Dosya

İçimizdeki Gladio İle Yüzleşmek kitabı ile gündeme gelen gazeteci yazar Abdülkadir Selvi’ye göre, 'Kozmik Oda'daki iki dosya kayıp...

Abdülkadir Selvi’nin büyük ses getiren ‘İçimizdeki Gladio İle Yüzleşmek’ kitabı konuşulmaya devam ediyor. Kitabıyla ilgili soruları cevaplayan Selvi, Ümraniye bombalarıyla başlayan Ergenekon soruşturmasına dikkat çekerken derin devletin Ankara ayağının hâlâ açığa çıkmadığını vurguluyor.

BÜLENT ARINÇ’I KİMLER GÖZETLEDi

Ankara’da Sauna ve Atabeyler çetelerine karşı yürütülen soruşturmalarının yeterince derinleştirilemediğini belirten Selvi, ‘Sauna çetesi insanların şantaj ve provokasyon için görüntülerini arşivliyordu. Atabeyler ise suikast eğitimi almıştı. Bu iki önemli davanın üstü örtüldü. İstanbul’da Ümraniye’den başlayan soruşturma koca Ergenekon yapısının deşifre olmasını sağlamışken Ankara’da bunun yapılamadığını görüyoruz. Demek ki istenince büyük resme ulaşılabiliyor’ dedi. İşte Selvi’nin kitabında, Başbakan Yardımcısı Arınç’a suikast iddiasına ilişkin yer alan önemli ayrıntılar: 19 Aralık 2009 günü Başbakan Yardımcısı Arınç’ın evinin yanında yakalanan Albay Erkan Y.B ile Binbaşı İbrahim G. Arınç’ın evini gözetleyen bir birimi denetlemeye gitmişti. İki subay yakalanırken Arınç’ın evinin etrafında ses ve görüntü kaydı yapan TSK’ya ait araç bulunamadı.

KAYBOLAN KLASÖRLERDE HANGİ BİLGİLER VARDI

Seferberlik Tetkik Kurulu’nda inceleme yapan Hakim Kadir Kayan bazı klasörlerin yok edildiğini fark etti. Sıralı dosyalar arasında 4. ve 5. dosyalar yoktu. Selvi’ye göre bu klasörlerde siyasi cinayetler ile provokatif eylemlerin kayıtları yer alıyordu.

OYAK BANK’IN GENEL MÜDÜRÜNE SIKACAKLARMIŞ

Selvi’nin kitabındaki başka bir ayrıntı ise Oyak Bank’ın satışına yönelik. Ulusalcıların yabancılara satılmaması için yürüttüğü büyük kampanyanın ardından İngiliz ING Bank’ın olan Oyak Bank’ın Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’un, sözde vatanseverler tarafından öldürülmek istendiği anlatılıyor. Ankara’daki tüm silah ihalelerinin kilit ismi olan Halit Bozdağ ile ‘vatansever’ Zeki Balaban arasında geçen bir telefon konuşmasında Bozdağ Ulusoy için “Kafasına sıkmıyor musun” diyerek küfür ettiği ifade ediliyor.

BiLiYORDUK AMA BU KADARINI TAHMiN ETMiYORDUK

Kitapta Ergenekon’un AK Parti içinde de olabileceğini, hatta Bakan düzeyinde sızmış olabileceklerini ifade etmesine rağmen AK Parti veya hükümet kanadından hiç kimsenin kendisini aramadığını ifade ediliyor. Kitaba yönelik tepkilerin genel anlamda olumlu olduğunu kaydeden Selvi, ‘Özellikle Erdoğan’ın yatak odasına kadar dinlenmiş olması çok ses getirdi” dedi. Selvi, kendisini arayan birçok kişinin “Başbakan’a yönelik suikast girişimlerini biliyorduk ama bu kadarını tahmin etmiyorduk” dediğini belirtiyor.

Seçkin ERGÜN - BUGÜN GAZETE

Etiketler :