KPSS çetesi hem zeki hem de...

KPSS çetesi hem zeki hem de...

KPSS soruşturması kapsamında 10 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlarda çok ilginç bir detay ortaya çıktı.

KPSS çetesi hem zeki hem çevik çıktı

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından KPSS soruşturması kapsamında 10 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlarda çok ilginç bir detay ortaya çıktı.

Yener EKİNCİ'nin haberi

Suç örgütünün, para karşılığı kendi yerlerine sınava girilmesini isteyen adaylara, LYS, KPSS, AÖL ve AÖF'ün yanı sıra Beden Eğitimi Yetenek Sınavı'nı bile kazandırma vaadinde bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınanların sayısı 40'a yükseldi. Z.K. liderliğindeki suç örgütünün ''resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık'' yaparak KPSS başta olmak üzere çeşitli sınavlara adayların yerine başkalarını girdirdiklerinin belirlenmesi üzerine, 10 ilde, 45 adrese eşzamanlı yapılan operasyonlarda yakalanan 37 kişinin sorgusu sürerken, 3 kişi daha dün gözaltına alındı.

JOKER BAŞI 3-4 BİN TL

Adaylar, sınava kendilerinin yerine ''joker'' denilen örgüt elemanlarının girmesi için 3-4 bin TL ödeme yaptı. Sorgulamaları tamamlanan 5'i kadın 40 zanlı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Bazı zanlılar, sağlık raporu almak için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilirken, gazetecilere, ''YÖK kendi arasında sınav yapsın'' diye bağırdı.

AKŞAM

Etiketler :