KPSS'de cemaatin parmağı var mı?

KPSS'de cemaatin parmağı var mı?

KPSS'de düğüm çözüldü soruların mail yoluyla dağıtıldığı ortaya çıktı.. Peki, soruların bazı adaylara sızdırılmasında iddia edildiği gibi cemaat parmağı var mı?

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gazetecilerin KPSS ile ilgili iddialara ilişkin soru üzerine, konuyla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu'nun ve YÖK Denetleme Kurulu'nun devrede olduğunu, konunun savcılığa intikal ettiğine işaret etti.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, eğer ortada bir yanlış varsa bunun 800 bin insanı ilgilendiren önemli bir mesele olduğunu ifade ederek Çelik, şöyle konuştu:

''Böyle bir şeyin olması, eğer var ise bu üzücüdür. İlk gün de söyledim. 5 kişiyle ilgili bir kopya veya soruların çalınması meselesi eğer varsa kimse buna göz yumamaz, bunu yokmuş gibi farz edemez. Ne gerekiyorsa üzerine gidilmesi lazım.''

Çelik, soruların ''cemaat üyelerine sızdırıldığı ve dağıtıldığı'' yönündeki iddialara ilişkin olarak da ''Türkiye'de zaten yağmuru da cemaat yağdırıyor, karı da cemaat yağdırıyor. Biliyorsunuz fırtına olunca da cemaat çıkarıyor. Bu bir moda oldu. Birisi bir şey yapmış olacak, bunu ciddiye bile almak mümkün değil. Geçin bunları'' dedi.

Etiketler :