KPSS'ye girmeden memur olacaklar!

KPSS'ye girmeden memur olacaklar!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan KPSS'ye girmeden memur olmak isteyenlere müjde var! Spor Genel Müdürlüğü Antrenör kadrosunun az olmasından dolayı 250 kişilik kadro için düğmeye bastı..

Spor Bakanlığı ve Federasyonlar bünyesine KPSS sınavı aranmaksızın alınacak personelde 2. Antrenör belgesi ve 3 defa milli olma şartı aranacak.

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Maliye Bakanlığının kadro açması halinde, sınava girmeden alınacak olan personelin ataması ise 31 Aralık 2012 tarihinde yapılacak. Beden Eğitimi Spor Yüksek okulu mezunlarının yararlacağı bu atamadaki şartlara uygun olanlar KPSS sınavına girmeden atanacak. Spor Bakanlığı 2011 yılında da aynı yöntemle 250 kişi daha işe almıştı.

FEDERASYON BU DURUMU ÇOK SEVİNDİ

Bu alım en çok federasyonları sevindirdi. Milli Eğitim Bakanlığı KPSS sınavı ile işe girme şansı olan Besyo mezunları, bu uygulama ile spor kadrosunun genişletilmesi düşünülüyor. Bazı federasyonlarda ise sözleşmeli antrenörler çalışıyor. Voleybol Federasyonu'nun lisesinde kadrolu Öğretmen personel yok. Mevcut voleybol dersine sözleşmeli antrenörler giriyor. Bu uygulama ile alınacak 250 personel içersinde branşları olan anrenörlere eğitim aldıkları dalda hizmet verme şansı doğmuş oldu.


memurhaber.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.