KPSS'ye KCK girdi, çok sayıda gözaltı var

KPSS'ye KCK girdi, çok sayıda gözaltı var

KCK'nın kendi güdümündeki kişilerin yerine başarılı kimseleri sınava soktukları ve sonucu kendi elemanlarının üzerine yaptırdıkları ortaya çıktı.

ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik İzmir merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, gelen bir ihbar üzerine yaklaşık 1 yıl süreyle sürdürdükleri araştırma ve takip sonrası, ÖSYM tarafından düzenlenen YGS ve KPSS gibi sınavlara adayların yerine sahte belgelerle başka kişilerin girmesini sağladıkları ileri sürülen terör örgütünün şehir yapılması KCK ile bağlantılı suç örgütüne yönelik operasyon başlattı.
 
İzmir merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, şebeke üyesi oldukları ileri sürülen 40'ı aşkın kişi gözaltına alındı.
 
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ile bağlantılı olduğu suç örgütünün, üniversiteye giriş ya da kamu kuruluşlarına yerleştirme amacıyla yapılan sınavlara, kendilerine yakın kişilerin yerine sahte belgelerle başkalarının girmesini sağladıkları ve bu kişileri üniversite ya da kamu kuruluşuna yerleştirdikleri iddia edildi.
 
Şebekenin ayrıca, üniversite ve kamu kuruluşlarına yerleştirdikleri bu kişileri KCK güdümünde kullandıkları ileri sürüldü.
 
Bu şekilde sınavları kazanan üniversite öğrencileri ile araştırma görevlisi, avukat, öğretmenlerin de arasında olduğu 150'ye yakın kişinin tespit edildiği öğrenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.