Kral Abdullah Sevda Tepesi'ne otel yapacak

Kral Abdullah Sevda Tepesi'ne otel yapacak

28 yıldır çivi bile çakamadığı 1982 yılında 27 milyon dolara satın aldığı Boğaz sırtlarındaki Sevda Tepesi imara açıldı.

Kral 28 Mayıs'ta başvuruda bulunurak otel için izin istedi..

İMARA AÇILDI

Akşam'dan Ercan Sarıkaya'nın haberine göre; Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın veliaht prensken 27 milyon dolara aldığı Kandilli'deki Sevda Tepesi 28 yıl sonra imara açıldı. Yapı yapılması yasak olan araziye, yeni planla 7.5 metre yüksekliğinde otel yapılabilecek. Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in veliaht prensken 27 milyon dolara aldığı Kandilli'deki Sevda Tepesi'ne 28 yıldır çivi bile çakamıyordu. Kral Abdullah, 1984'te Türkiye'de yabancılara sadece yatırım amaçlı değil, özel amaçlı olarak da mülk satın almalarına imkan sağlayan bir yasa çıkartılmasının ardından bu araziyi satın almıştı. Yasa o dönem SHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü ve birkaç ay sonra da düzenlemeyi iptal eden karar çıktı.

BAŞVURUYA JET YANIT

Kral Abdullah, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 28 Mayıs 2012 tarihinde imar izini için başvuruda bulundu. Bakanlık teklif plan hazırlayarak 31 Mayıs 2012'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderdi. Teklif plan yazısında 'imar bütünlüğünü bozmayacak şekilde yapılanma hakkı verilmesini' talep edildi. Bakanlık'tan gelen teklif planı hemen İBB Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gönderildi. Ak Parti ve CHP'lilerden oluşan Komisyon teklifi değerlendirdi ve CHP'nin karşı çıktığı teklif 'Bakanlık ve Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu'ndan onay alınmadan uygulama yapılamaz' şerhiyle kabul edilip karar alınmak üzere Belediye Meclisi'ne gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.