Kraliyet düğününe 2 milyar şahit

Kraliyet düğününe 2 milyar şahit

İngiltere ve tüm dünyada merakla beklenen peri masalında dün sona gelindi. İngiltere Kraliyet tahtının ikinci sıradaki vârisi Prens William (28) ve nişanlısı Kate Middleton (29), Kraliyet Düğünü ile dünyaevine girdi.

Londra'daki bin yıllık tarihî Westminster Kilisesi'ndeki düğün törenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Tüm dünyada canlı yayınlanan töreni 2 milyar kişinin izlediği tahmin ediliyor.

Düğünün yapılacağı kiliseye önce Prens William ve erkek kardeşi Prens Harry geldi. Hazırlıklarını Goring Otel'de yapan gelin Kate'e kiliseye gelirken babası Michael Middleton eşlik etti. İngiliz kraliyet ailesi mensuplarının çanlar eşliğinde kiliseye gelişleri ise Londra sokaklarındaki kalabalıklar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Töreni, Anglikan Kilisesi Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams yönetti. Kate Middleton'ın baş nedimesi kız kardeşi Philippa, Prens William'ın baş sağdıcı ise erkek kardeşi Prens Harry oldu. Yaklaşık 1 saat süren tören sırasında çift, bağlılık yemini etti. 'Sevgi, huzur, şeref ve himaye' sözü veren çift, 'itaat etme' ifadesini kullanmadı. Prens William yüzük takmamayı tercih ederken, müstakbel eşine nadir bulunan Gal altınından yapılmış bir yüzük taktı. Törenin ardından Prens William ve Kate Middleton yaklaşık 2 buçuk kilometrelik bir yolu atlı arabayla geçip halkı selamlayarak, Buckingham Sarayı'na gitti. Çift, saraya gelişlerinden yaklaşık 1,5 saat sonra balkona çıkarak tekrar halkı selamladı.

Galler'de malikânede yaşayacaklar

Gelin Middleton, Sarah Burton imzalı kolları ve üstü dantel işlemeli gelinlik giydi. William ise düğününde mensubu olduğu Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin mavi üniforması yerine, onursal albay rütbesinin bulunduğu kırmızı İrlanda muhafızı üniforması giydi. Westminster Kilisesi'ndeki törene katılan kadınların giydiği modern tasarımlı şapkalar ile canlı renkli ve şık kıyafetler ise dikkati çekti. İngiliz şarkıcı ve besteci Elton John Victoria ve David Beckham, İngiliz futbolcu Wayne Rooney, "Mr. Bean" karakteriyle tanınan İngiliz aktör Rowan Atkinson düğüne katılan ünlülerden bazılarıydı. Eski İşçi Partili başbakanlardan Tony Blair ve Gordon Brown düğüne davet edilmedi. Törenin ardından damat ve gelin 'Cambridge' dükü ve düşesi unvanı aldı. Middleton, Kraliyet ailesinden gelmediği için resmî olarak 'prenses' unvanına sahip olamayacak. Prensin Kraliyet Hava Kuvvetleri'ndeki görevini tamamlayacağı 2013 yılına kadar Galler'de bir malikânede yaşayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.