Kredi kartı kullanan yoksul yandı!

Kredi kartı kullanan yoksul yandı!

Kredi kartı ve banka kartı harcama bilgileri, gelir testi işlemlerinde kullanılmak üzere Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne aktarılacak.

Kredi kartı ve banka kartı harcama bilgileri, sosyal yardım hak sahipliğinin tespiti ve gelir testi işlemlerinde kullanılmak üzere elektronik ortamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne aktarılacak.
 
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve 5 arkadaşı tarafından hazırlanan ''Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
 
Teklife göre, Merkez Bankası Başkanı (Guvernör) olabilmek için aranan koşullar, başkan yardımcıları için de aranacak.
 
Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanunu'nda değişiklik öngören teklifle, bankalardaki kamu paylarının tamamının satış işlemleri tamamlanana kadar bankalardaki kamu hisselerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından temsil ve idare edilmesi hüküm altına alınıyor.
 
Yeniden yapılandırma ve hisse satış işlemleri, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 15 yıl içinde tamamlanacak. Bakanlar Kurulu bu süreyi bir defaya mahsus olmak üzere yarısı kadar uzatabilecek.
 
Kurum ve kuruluşlar ile özel hukuk tüzel kişileri; kendi görev alanları ile ilgili konularda topladıkları, işledikleri ve sakladıkları kayıt ve diğer veri dosyalarını ve her türlü harita ile uzaktan algılanmış veriyi, isim, unvan, vergi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına dayalı olmaksızın belirlenen süre içerisinde ücret talep etmeksizin resmi istatistik üretiminde kullanılmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu'na vermek veya kullanımına açmakla yükümlü olacak.
 
Kurum ve kuruluşlar ile özel hukuk tüzel kişileri bağlı oldukları mevzuat ile diğer mevzuattaki yasaklılık hükümlerini gerekçe göstererek bu talebi yerine getirmekten kaçınamayacaklar.
 
Her türlü kayıt ve verinin 30 gün içinde verilmemesi veya Kurumun kullanımına açılmaması durumunda ilgili kurum ve kuruluşun üst yöneticileri hakkında idari para cezası uygulanacak.
 
Banka Kredi Kartları Kanunu'nda öngörülen değişiklikle, kredi kartı ve banka kartı harcama bilgileri, sosyal yardım hak sahipliğinin tespiti ve gelir testi işlemlerinde kullanılmak üzere elektronik ortamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne aktarılacak.
 
-Devlet katkısına vergi yok-
 
Ziraat Bankası Anonim Şirketi ve Tarım Kredi Kooperatifleri Tarafından Kullandırılan Toplu Köy İkrazatı/Grup Kredilerinden Doğan Kefaletin Sona Erdirilmesi Hakkında Kanun'da öngörülen değişiklikle, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne borcu olanlar hakkındaki yasal takipler neticesinde, takibin asıl borçlu için kesin aciz vesikasına bağlanması halinde, kesin aciz vesikasına bağlanan faiz dahil, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin alacakları Hazine tarafından karşılanacak.
 
Borcu kesin aciz vesikasına bağlanan borçlular ve kefil sıfatı taşıyan diğer borçlular, Hazine adına Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatifleri'nce takip edilecek ve yapılan tahsilat, tahsilatın yapıldığı ayı izleyen ayın ilk haftası içerisinde Hazine'nin hesabına aktarılacak.
 
Teklifle, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik yapılıyor. Buna göre, büyükşehir belediye paylarına, akaryakıttan alınan ÖTV tutarları dahil edilmeyecek. Bu hüküm 1 Ocak 2013'te yürürlüğe girecek.
 
Yeni bireysel emeklilik sisteminde bireysel emeklilik hesabına yapılan devlet katkılarından vergi alınmayacak.
 
Bireysel emeklilik sisteminden 10 yıl süreyle prim ödeyerek ayrılanlar ile vefat, maluliyet veya tasfiye gibi zorunlu nedenlerle ayrılanlara ödenen irat tutarının yüzde 10'u ve tek primli yıllık gelir sigortalarından yapılan ödemelerin tamamı gelir vergisinden muaf tutulacak.
 
İşverenler tarafından ücretliler adına bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payı, çalışanın brüt ücretinin yüzde 15'ine çıkarılıyor.
 
İndirim konusu yapılacak prim ödemelerinin toplam tutarı, ödemenin yapıldığı ayda elde edilen ücretin yüzde 15'ini ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarını aşamayacak.
 
Hava taşıtlarında mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilen işletmecilerden de Hazine payı alınacak.
 
Kamu İhale Kurumu'nda başkan yardımcısı sayısı üçten dörde yükseltiliyor.
 
Teklifle, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'na 5 daire başkanı kadrosu ihdas ediliyor.
 
AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.