Kremlin, ABD’nin Rusya’ya siber saldırı planı iddialarından endişe duyuyor

Kremlin, ABD’nin Rusya’ya siber saldırı planı iddialarından endişe duyuyor

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin, Rus hükümetinin iç sistemlerine yönelik siber saldırı gerçekleştireceğine dair iddiaları "endişe verici” olarak niteledi.

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin, Rus hükümetinin iç sistemlerine yönelik siber saldırı gerçekleştireceğine dair iddiaları "endişe verici" olarak nitelendirdi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, New York Times gazetesinin "ABD'nin Rusya’ya yönelik siber saldırı planlandığı" yönündeki haberini değerlendirdi.

ABD’nin önde gelen bir gazetesinde böyle bir saldırının duyurulmasının ciddiyetine işaret eden Peskov, bu bilginin "endişe verici" olduğunu belirtti. Peskov, "Bu, uluslararası siber suçtan başka bir şey değildir." ifadesini kullandı.

Gazetenin, ABD’nin siber suça iştirak etmesi olasılığını kabul etmesinin aşırı endişelerinin nedeni olduğunu vurgulayan Peskov, Rus devletinin hiçbir zaman siber terörizm ve siber saldırılara karışmadığını savundu.

New York Times, 7 Mart’ta Washington yönetiminden bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, Rus kaynaklı olduğu iddia edilen daha önceki siber saldırılara karşılık ABD’nin 3 hafta içinde Rus devletinin iç sistemlerine yönelik bir dizi siber saldırı düzenleyeceğini öne sürmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.