Kritik görüşme sona erdi

Kritik görüşme sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sona erdi.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu katıldı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri AK Parti'ye gelişlerinde Ömer Çelik, kapıda karşıladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin terör sorunun çözümüne yönelik görüşlerini Başbakan Erdoğan'a aktardı.

İLK AÇIKLAMA CHP'DEN

Görüşme sonrası CHP adına açıklama yapan Faruk Loğoğlu şunları kaydetti:

“Görüşme olumlu geçti. Sadece bu konu görüşüldü. Görüşmeden çıkan iki temel sonuç var. Eğer Meclis’teki 4 parti, CHP’nin yol haritasına ‘evet' dediği takdirde, AKP de buna olumlu bakıyor. Çözüm için toplumsal mutabakat gerekli olduğu için bütün partilerin ‘evet’ demesi gerekiyor.

Erdoğan KIlıçdaroğlu görüşmesi ile ilgili CHP'nin açıklaması Erdoğan KIlıçdaroğlu görüşmesi ile ilgili CHP'nin açıklamasıHaberin videosu için tıklayın » MHP’nin katkısının da gerektiği ve ikna edilmesi gerektiği vurgulandı. Biz bu konudaki gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Bu konuya dar siyaset ve iç politika açısından bakmıyoruz. Beklentileri uygun bir çıkış yolu bulmak istiyoruz. Bunu da vurguladık. Önemli olan, sürecin sonunda 4 partinin katılacağı bir komisyon oluşturmaktır.

 

Hep birlikte bir sonuca ulaşabilir miyiz, bunun arayışı içindeyiz. Kılıçdaroğlu, Başbakan’la Uludere’ye birlikte gidebileceklerini söyledi. Umudumuzu muhafaza ediyoruz. Diğer partilerin de sahiplenmesini umut ediyoruz. Görüşmenin atmosferi olumlu geçti.

 

MHP, ‘Benim önerim şudur’ derse, değişikliğe hazırız. Yeter ki, bu konunun içinde olacağı adım atsın. MHP’nin katkısı önemlidir. İkna süreci sadece bizim işimiz değil, diğer partilerin de kendilerine düşenleri de yapması gerekir. Sayın Bahçeli’nin ifade ettiği görüşleri komisyona gelip ifade etmesini istiyoruz.

 

Görüşmede Uludere konusu gündeme gelmedi. Uludere’ye gitme teklifine Sayın Başbakan’ın tepkisi ya da yorumu olmadı.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den bir randevu planı şu anda yok. Elbette, Cumhurbaşkanı Gül'ü de ziyaret edebiliriz.

 

Girişimlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

 

Meclis dışında 'Akil Adamlar Grubu' da yararlı olabilir. 'Akil Adamlar' konusu sıkıntı yaratıyorsa başka yollar da denenebilir. Karşı çıkıyorlarsa, karşı öneri bekleriz. Komisyon sonrası 6 aylık bir takvim söz konusudur."

KILIÇDAROĞLU'NUN İKİNCİ ZİYARETİ
Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın rahatsızlığının ardından 22 Aralık'ta AK Parti Genel Merkezi'ne "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunmuştu.

 

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti, AK Parti'ye yaptığı 2. ziyaret olma özelliği taşıyor.

 

'AKİL ADAMLAR' ÖNERİSİ
CHP’nin öneriler arasında, Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer alacağı “Akil Adamlar Grubu”nun oluşturulması da var.

AK PARTİ'NİN AÇIKLAMASI


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''CHP'nin bu girişimi, bu meseleye katkı sağlamak üzere elini taşın altına sokması Sayın Başbakanımız ve partimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır'' dedi.

Çelik görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Bir öneri yok kendileri de bir öneri getirmediklerini söylüyorlar. CHP’nin bir katkı vermeye yönelik bir tutum sergilemesi sayın Başbakan ve bizim tarafımızdan takdir edilmiştir.

Biz AK Parti olarak her türlü öneriye açık olduğumuz belirtiyoruz. Sayın Başbakan CHP’nin önerisini olumlu karşılamıştır. Ancak bir çıkmaz söz konusudur. CHP’nin önerisinin hayata geçmesi için bir mutabakat gerekmektedir. Ancak MHP bu girişime olumsuz bakmaktadır. Şu aşamada CHP bu girişimiyle MHP ve BDP’yi de mutabık kılabilirse AK Parti bu komisyonun kurulmasına olumlu bakmaktadır. Akil adamlar heyetinin kurulması da bu komisyonun kurulmasına bağlıdır.

Bu sağlamazsa sayın Başbakan 4. bir öneri sunmuştur. Eğer muhalefet içinde mutabakat sağlanamazsa CHP ile AK Parti arasında bugün görüşmeye katılan heyetlerden oluşacak istişari bir komisyonun bu görüşmeleri sürdürebileceği bu çalışmalara devam edebileceği tabi bu Meclis dışı bir süreç olacaktır. Başbakanımız tarafından önerilmiştir.
CHP muhalefeti ikna edebilirse toplumsal mutabakat komisyonuna olumlu bakıyoruz. Başarısız olursa CHP ile birlikte çalışabiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.