Kritik iki dava yaklaşıyor

Kritik iki dava yaklaşıyor

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki kritik davaların nisan ayında karara bağlanacağı öğrenildi.

Daire Başkanı Ersan Ülker, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le ilgili dava dosyalarının sıraya konulduğunu, muhtemelen bunların nisan ayı içerisinde incelenip karara bağlanacağını bildirdi. Kaçmaz ve Cihaner gibi daire gündeminde 25-30 civarında daha hakim ve cumhuriyet savcısı ile ilgili dava dosyasının bulunduğunu kaydeden Ülker, başkanlığını yaptığı dairede son yıllarda olağanüstü derecede iş yükünün arttığını söyledi. Ülker, iş yükünün altından kalkabilmek için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını anlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında "görevi kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından iddianame hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın ihraç isteminde bulunduğu Kaçmaz hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. Osman Kaçmaz birinci sınıf yargıç olduğu için yargılama Yargıtay 11. Ceza Deiresi'nde yapılacak. Kaçmaz'la ilgili yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak. Adalet Bakanlığı Kaçmaz hakkında 1 kez "meslekten ihraç", 2 kez "yer değiştirme", 4 kez de "adli soruşturma" isteminde bulundu. Bu istemlerle ilgili karar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından karara bağlanacak.

Cihaner'e 26 yıl isteniyor

Adalet Bakanlığı müfettişlerinin raporları doğrultusunda, 30 Kasım 2009 tarihli kovuşturma izni ile hazırlanan iddianamede Cihaner'in 26 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede Cihaner, görevi kötüye kullanmak, belgede sahtecilik ve imar kirliliğine neden olmakla suçlandı. Başsavcı İlhan Cihaner'in, dini çevreler ve vakıflara yönelik soruşturmadaki usulsüzlükleri de hazırlanan iddianameye girdi.

Etiketler :