Kriz Almanya'nın Beklediğinden Daha Büyük

Kriz Almanya'nın Beklediğinden Daha Büyük

Artan işsizliğin devlet bütçesine maliyetinin tahmin edilenden daha yüksek olduğu açıklandı.

Ekonomi gazetelerinden Handelsblatt'ın haberine göre, Alman hazinesinin 2009-2013 yılı için yaptığı tahminler küresel kriz nedeniyle boşa çıktı. Gazete, hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde kriz ve işsizliğin bu yıllar arasında bütçeye ilave olarak 100 milyar Euro yük getireceğini yazdı.

Yeni verilen ışığında Federal Maliye Bakanlığı, daha önceden yaptığı planları yeniden gözden geçirecek. Federal İş Ajansı, işsizlere ödenen Hartz 4 ödenekleri, sosyal yardımlar konusunda yeni planlama yapacak. Başbakan Angela Merkel yönetimindeki federal hükümet, krizden önce işsiz sayısını toplam 3,7 milyon olarak tahmin ediyordu. Ancak bu rakamın küresel kriz nedeniyle 2010 yılına kadar 4,6 milyonu aşacağı tahmin ediliyor.

Federal Hükümet, geçen yılın ekim ayında kriz nedeniyle iflasa sürüklenen banka ve finans şirketlerini kurtarmak için 500 milyar Euro'luk paket hazırlamıştı. Ardından bu yılın Şubat ayında da iç piyasayı canlandırma ve orta ölçekli firmalara yardım için 50 milyarlık ikinci bir paketi devreye koymuştu.

Etiketler :