Kriz peşinde koşanlara cevap!

Kriz peşinde koşanlara cevap!

Erdoğan' konuşmasında,TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olan Mustafa Koç'un itiraf gibi sözlerine gönderme yapar gibiydi..

Lübnan'da Arap Bankalar Birliğinin ''2010 Liderlik Ödülü'nü alan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada Türkiye'de bazı kesimlere 'kriz' mesajı yolladı...

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Arap Bankalar Birliği tarafından ''2010 Liderlik Ödülü'' verildi.

 

Başbakan Erdoğan, Arap Bankalar Birliğinin Phoenicia İntercontinental Otel'de düzenlediği ''2010 Liderlik Ödülü'' törenine katıldı.

 

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

 

BAŞBAKAN HAKLI ÇIKTI- DEMEYE BAŞLADILAR

 

Konuşmasında Türk ekonomisine ilişkin son gelişmeleri de aktaran Başbakan Erdoğan, AK Parti Hükümeti olarak görevde bulundukları son 8 yıl boyunca ekonomide çok köklü yapısal reformlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Göreve geldiklerinde 21 bankanın TMSF'ye devredilmiş olduğunu belirten Erdoğan, bu tablodaki Türkiye'yi devraldıklarını dile getirdi.

 

 

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

 

''Fona devredilen 21 bankanın bedelini kim ödüyor, halk. Ne yapıyorlardı, karşılıksız paralar basıyorlardı. Adeta delikli kuruşa muhtaç edilen bir ülke durumundaydık. Ama uyguladığımız başarılı politikalar sayesinde Türkiye ekonomisi krizlere karşı dirençli bir yapıya kavuştu ve bu sayede son küresel krizi en hızlı şekilde atlatan ülkeler arasında yer aldık.

 

Kriz başladığı zaman bu kardeşinizin bir ifadesi oldu. 'Küresel finans krizi Türkiye'yi teğet geçecektir' dedim. O zaman finans sektörü olsun, reel sektör olsun adeta bu ifademle dalga geçtiler. Nasıl olacak da teğet geçecekmiş? Teğet geçecek derken, yine zararımız olacak ama en az zararla bu işi atlatacağız, teğet geçer demek bu. Şimdi teğet geçtiği ortaya çıkınca 'Başbakan haklı çıktı' demeye başladılar. Gerçek ortadaydı. Eğer siz güven ve istikrarı ekonomide hedef alırsanız, mali disiplinden taviz vermezseniz tabii bunu yakalarsınız. Ama 'bu benim akrabamdır, bu benim adamımdır' diye siz bankanın kaynaklarını bir yerlere hortumlarsanız o zaman çökersiniz. İşte bunlar yaşandı

Etiketler :