Krizin Teğet Bile Geçmediği Sektör

Krizin Teğet Bile Geçmediği Sektör

Vali Güler, "Krizin teğet bile geçmediği bir sektör varsa o da hayırseverlik sektörüdür" dedi.

Müsiad'ın Iftarına Demokratik Açılım Damgasını Vurdu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) verdiği iftara hükümetin yaptığı demokratik açılım damgasını vurdu. İftara katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, sorunları AB girişi sürecindeki çalışmalarla çözüleceğini vurgularken, MÜSİAD Başkanı Vardan ise, hükümeti çalışmalarıyla ilgili desteklediklerini söyledi.

MÜSİAD'ın Sivil toplum örgütleri için Sütlüce'deki binasında düzenlediği iftar yemeğine İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, çok sayıda ilçe belediye başkanı ile MÜSİAD üyesi katıldı.

İftarın açılmasından sonra bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, güzel bir ramazan ayı geçirdiklerini ifade ederek, "Sosyal devlet olduğumuz gibi sosyal da bir milletiz. Bunu unutmayalım. İşte bizim birlik ve beraberliğimiz, krizin teğet bile geçmesine engel oluyor. O yüzden şunu özellikle belirtmek istiyorum. Krizin teğet bile geçmediği bir sektör varsa o da hayırseverlik sektörüdür" dedi.

Türkiye'nin geçmişte çok farklı sıkıntılar yaşaşadığını hatırlatan Güler, "Biz bu ülkede zamanında sağ-sol, laik antilaik gibi çatışmaların yaşandığı dönemler gördük. Türkiye eğer istikrarlı bir şekilde yaşamak istiyorsa önce bu sorunları çözüp çözmeyeceğine karar vermelidir. Artık neyin olmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz. O halde herkes eteğinin altındaki taşları dökmelidir. Türkiye sıkıntılarını AB sürecindeki çalışmalarını hızlandırarak çözmelidir. Türkiye bu kadar sorunla geleceği yakalayamaz" şeklinde konuştu.

Vali Güler'in dikkat çeken bir tespitini ise şu cümle ile paylaştı:"Bu ülkede insanlar esas itibariyle iki gruba ayrılıyor; İş yapılmasından yana olanlar ve iş yapanları engelleyenler!"

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın gündeminde ise hükümetin yaptığı açılım vardı. Vardan, Türkiye'de bazı meselelerin yıllardır üstünün kapatıldığını dile getirerek, "Ülke olarak, gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almak istiyorsak, bir an önce bize engel olan ve hızımızı kesen prangalardan kurtulmamız gerekiyor. Bunu yaparken, sorunların toplumsal olduğu düşüncesiyle, toplumsal bir mutabakat sağlanarak çözülmeye gayret edilmesinin önemine işaret etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm sosyal sorunların çözülmesi gerektiği üzerinde duran Vardan, "Son günlerde gündemin odak noktasında yer alan 'demokratik açılım' konusunda MÜSİAD olarak başlatılan bu çalışmaları takdirle karşılıyor ve destekliyoruz" dedi.

Etiketler :