Kuban hakkında ihbarda bulunuldu

Kuban hakkında ihbarda bulunuldu

İzmirli Avukat, HSYK'ya Hakim Kuban hakkında ihbarda bulundu

İzmir Barosu'na kayıtlı Avukat Sabır Çelik, İstanbul Adliyesi'nde görevli Hakim Oktay Kuban hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'na suç ihbarında bulundu.

HSYK'ya dilekçe ile müracaat eden Avukat Çelik, Balyoz Operasyonu çerçevesinde, şüphelilerin daha önce üç tutuklamaya itirazının mahkeme heyetleri tarafından reddedilmesine rağmen, Hakim Oktay Kuban'ın verdiği tahliye kararlarının öncelikle bir hukukçu olarak ve bir vatandaş olarak adalete olan güvenini zedelediğini belirtti.

Avukat Çelik, Hakim Kuban tarafından 'kuvvetli suç şüphesinin olmaması' gibi gerekçelerle şüphelilerin tahliye edilmesi ve tahliyeden hemen sonra soruşturmanın en önemli şüphelilerin sağlık sebepleri ile GATA'ya müracaat etmiş olmalarının oldukça düşündürücü olduğunu vurguladı.

Şüphelilerin serbest bırakılmaları sebebiyle, delillerin karartılma tehlikesi olduğunun bariz bir şekilde açık olduğunu kaydeden Çelik, "Şüphelilerin yapılan itiraz üzerine mahkeme heyeti tarafından yeniden tutuklanmaları, Hakim Kuban'ın verdiği tahliye kararlarının hukukiliği konusunda kamuoyunda şüphe uyandırmaktadır. Bu da kamuoyunun adalete olan güvenini zedelemektedir. Söz konusu soruşturmada geçen fiillerin ve suçların tüm vatandaşlarımıza yönelik olduğu açıktır. Bir vatandaş ve hukukçu olarak; kamuoyunda 'Balyoz Darbe Planı' olarak bilinen soruşturma ile 'iddia edilen Ergenekon davası' soruşturmalarında tahliye kararlarını veren Hakim Oktay Kuban hakkında, açılmış bir disiplin ve ceza soruşturmasının olup olmadığının tarafıma bildirilmesini arz ederim. Hakim Oktay Kuban hakkında açılmış bir soruşturmanın olmaması halinde dilekçemin ihbar kabul edilerek Kuban hakkında; disiplin ve ceza soruşturması açılması için dilekçemin suç duyurusu olarak işleme konulmasını arz ederim."

Etiketler :