Küçücük ilçeden altın fışkırdı!

Küçücük ilçeden altın fışkırdı!

İlçede çalışan madencilik firması sonunda aradığını buldu. Son kazmayı vurduklarında karşılarına büyük bir altın rezervi çıktı.

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Aydındere beldesinde faaliyet gösteren bir madencilik şirketi tarafından yapılan kazıda, bölgede önemli derecede altın rezervinin olduğu bildirildi.

Beldeye bağlı Kirazören mevkisinde yaklaşık 4 yıldır faaliyetlerini sürdüren Aytaş Madencilik çalışanları, bir süre önce yaptıkları kazı çalışmaları sırasında altın rezervi ile karşılaştı.

BÖLGEDE ALTIN REVERVİ YÜKSEK

Madencilik sektöründe 1992 yılında faaliyete başlayan firmanın sorumlusu Ahmet Aydoğdu, uzman kişilerin sürdürdüğü araştırma ve inceleme çalışmalarıyla, bölgede altın rezervinin yüksek oranda olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Yapılan çalışmaları bilimsel olarak takip eden mühendislerin bulunduğunu ifade eden Aydoğdu, ''Bölgede yüksek oranda altın, kurşun ve çinko bulunuyor. Çalışmaları şirket olarak sürekli takip ediyoruz. Altınla ilgili yapılan analizlerde, özellikle belirli bölümlerde rezervin mükemmel olduğu ortaya çıktı'' dedi. Amaçlarının, Türkiye başta olmak üzere bölgeye katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Aydoğan, ''Memlekete katkıda bulunmak, istihdam yaratmak istiyoruz. Bizim arzuladığımız para değil. Elbette ki emeğin karşılığı alınacaktır ama o bölge fakir ve insanların yaşamı üst seviyede değil. O bölgeye faydalı olursak, bizim için çok daha sevindirici olacak'' diye konuştu.

TÜRK FİRMASIYLA ORTAKLIK KURMAK İSTİYORLAR

Rezervin bulunmasının öncesinde ve sonrasında gerek yurt içi, gerekse yurt dışından çok sayıda talep aldıklarına dikkati çeken Aydoğdu, öncelikli olarak bir Türk firması ile ortaklık kurmak istediklerini kaydetti. Çalışmaların, kış aylarının yaklaşması nedeniyle şartlara göre şekilleneceğini ifade eden Aydoğdu, şöyle devam etti:

''Yurt içi ve yurt dışından yüksek talepler oldu ve hala devam ediyor. Aydındere'ye bir tesis kurarak bölgede çıkan madenleri burada işlemek istiyoruz. Maddi olarak bizlere çok büyük rakamları verseler dahi burayı devretmek istemiyoruz. Ortaklık istiyoruz ve ilk tercihimiz Türk firmaları olacaktır. Bu olmasa bile biz tek başımıza bu işi yapabiliriz.''

Etiketler :