KÜÇÜK; ‘TARİHİ BEYKAPISI  KÖPRÜSÜDE ORTAYA ÇIKARILSIN’

KÜÇÜK; ‘TARİHİ BEYKAPISI KÖPRÜSÜDE ORTAYA ÇIKARILSIN’

Şanlıurfa Belediyesi restorasyonu sürdürülen Beykapısı surları ve Mahmutoğlu Kulesi ek olarak Beykapası Köprüsünün unutulduğu iddia edildi.

Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği (PFSD) Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü tarafından onarımı uzun süredir devam eden Beykapısı surları ve Mahmutoğlu Kulesi çalışmalarını kutladığını ama BeykapasıKöprüsünün restorasyon çalışmaları içine alınmasını istedi.

Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği adına yazılı bir açıklamada bulunan dernek başkanı Yasin Küçük; “ Mahmutoğlu kulesi önünde yaklaşık 800 yıl önce yapılan ve 1980’li yıllarda yıkılan Beykapısı köprüsünün bu restorasyon çalışmaları içinden olmadığınıöğrenmiş bulunuyoruz.

Özellikle turizmin gelişmesi açısından tarihi değerlerimizi korumak ve tarihi yapılarımızı ön plana çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, Bir zamanlar üzerinden deve kervanlarının geçtiği bu tarihi köprü mutlaka bu restorasyon çalışmanın içine yer almalı, bu çalışma ile bu Tarihi köprüde yeniden ortaya çıkarılmalıdır. Beykapısı köprüsü olmadan yapılacak olan bu çalışmalar eksik kalacaktır.

Yapılacak olan bu restorasyon çalışmalarına kaynaklık edecek onlarca eski fotoğraf elimizde mevcuttur. Bu fotoğrafları seve seve, Şanlıurfa Belediyesi paylaşabiliriz.

Doğru yapılan restorasyon çalışmaları ile Bugün yaşayanlar, geçmişi ve bugünü görecek; yarınlar için de, bize bir ışık yakacaktır. Bu çalışmalar en azından dünü, bugünkü hali ile yarına bırakabilme yolunda çok önemli bir adımdır.

Beykapısı köprüsünün ortaya çıkarılması ilgili olarak; Şanlıurfa Belediyesini ve STK duyarlı olmaya çağırıyoruz. Şanlıurfalılarının da bu olayda bize destek olmalarını bekliyoruz.Şehrinize sahip çıkın, çünkü şehir geçmişinizdir. Ve şehir sizsiniz Yarına sahip olabilme, geçmişse ve bugüne sahip çıkma ile mümkündür. Mazinize sahip çıkın. Dünümüz mazide kaldı. Umarım bu günümüz kalmaz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.