Küçük'ün Öcalan sevgisi

Küçük'ün Öcalan sevgisi

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Haluk Yurtsever, Abdullah Öcalan'ın sanık Yalçın Küçük'e ‘hocam' diye hitap ettiğini söyl

Küçük'ün de PKK elbaşı Öcalan için ‘Apo kardeşim' dediğini kaydeden Yurtsever, Öcalan'ın Yalçın Küçük'e saygılı davrandığını ifade etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 234. duruşması Silivri Cezaevi Kampüsü yanına kurulan duruşma salonunda görüldü. Davaya emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Muzaffer Tekin, emekli Tuğamiral Alaettin Sevim'in de aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada Bekaa'daki kampta Abdullah Öcalan'la röportaj yapan eski Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Haluk Yurtsever tanık olarak dinlendi.

1989 yılının Haziran ayında Yalçın Küçük ile Şam'a gittiklerini anlatan Yurtsever, "Köln'de mülteci olarak kalıyordum. Sivil toplum örgütleriyle ilişkilerimiz vardı. İrtibat kurduk. 1989'da Şam'a gittik.

Havaalanında örgütte görevli, normal giyimli 2 kişi bizi karşıladı. Yaptığımız mülakatla ilgili notlar tuttuk. Mülakatı örgütten bir kişi kayda aldı. Odada ben, Yalçın Küçük ve Abdullah Öcalan vardı. Ayrıca bir görevli de video çekimi yapıyordu.

Biz bir tepeden yürüyerek çıktık. Gelişimiz haber verildi. Abdullah Öcalan da yanında bir kaç kişiyle gelerek 'Hoşgeldiniz' dedi. Bekaa Vadisi'nde olduğunu düşündüğüm kampta 3-4 gün kaldık. Çoğu yemeği Öcalan'la birlikte yedik.

Abdullah Öcalan, bana ve Yalçın Küçük'e mesafeli bir saygı gösterdi. Mülakatta soru ve cevapların dışında farklı konularda da konuşuldu. Esas konu 'Dünyada ve Türkiye'de olup bitenler, Ortadoğu'da neler oluyor, Türkler ve Kürtler'in kardeşliği nasıl sağlanabilir' konusuydu. Alevilik ve kadın konuları da konuşuldu. Ayrılırken örgüt militanları dizilerek bizi uğurladı." şeklinde konuştu.

Yurtsever, röportaj sırasında Öcalan'ın Küçük'e "Hocam", Küçük'ün de Öcalan'a "Apo kardeşim" diye hitap ettiğini söyledi.

Yalçın Küçük ise iddia edildiği gibi Öcalan'a ‘Sayın' ve ‘Başkanım' demediğini belirtti. Küçük, "Mülakat sırasında Öcalan, 'Perinçek de gelecek' dedi. Öcalan ile yapılan mülakat dünyada bir ilktir. Mülakatın ardından Türkiye'ye döndüm ve polis üzerimde bulunan kasetleri aldı. Daha sonra bu kasetler TRT'de yayınlandı. TRT'yi dava ettik ve tazminat davasını kazandık." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Pekgüzel, Yurtsever'e Küçük'ün Öcalan'a ‘Sayın" ifadesini kullanırken kendisinin yanında olup olmadığını sordu. Savcının bu sorusuna Küçük karşı çıktı. İzni olmadan konuşan Küçük, ‘Sayın' demediğini iddia etti. Bunun üzerine Savcı Pekgüzel, Küçük'ün Öcalan ile olan görüntülerini duruşmada izlettirdi. İkilinin konuşmasında Küçük'ün terör örgütü liderine ‘Sayın' dediği salona dinletildi. Savcı Pekgüzel, Küçük'ün ‘Sayın' dediği bölümü iyice anlaşılması için iki defa oynattı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.