Kudüs Fatih'in torunlarına hasret

Kudüs Fatih'in torunlarına hasret

Mescid-i Aksa’nın Muhafızı Şeyh Raid Salah İstanbul'da Safa Eğitim ve Yardımlaşma Vakfında Fatihliler'e ve tüm dünyaya seslendi.

Raid Salah, Safa Vakfı Mihrimah Konferans salonunda konferan verdi. Konferansa Fatihliler büyük ilgi gösterdi.

Salah, Mavi Marmara şehitlerini ve Necmettin Erbakan cenazelerine gelemediği için özrünü ve hüznünü dile getirdi.

 Mescid’i Aksa'nın işgaline tepki gösteren Salah  Mescid’i Aksa ve civarında sürekli olarak kazılar  yapıldığını bu kutsal mekanın İsrail tarafından Yahudileştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Salah Mescid’i Aksa ile ilgili şunları söyledi: ''40 yaşından genç erkeklerin Mescid-i Aksa’ya girmesi yasaklandı.

Ebu Hüreyre’den rivayetle Peygamber Efendimiz (SAV) bir kadın hakkında “cennete girmekte benimle yarıştığını gördüm” buyurmuşlar ve bunun sebebi olarak da mescidi Allah rızası için cânı gönülden çerden çöpten, tozdan kirden temizlemesini göstermişler. Raid Salah buradan günümüze geçiş yaparak “Ya Kâbe-i Muazzama’dan yalnızca otuz yıl sonra inşa edilen, İslâmın ilk kıblesi ve üçüncü en kutsal mescidi olan Mescid-i Aksâ’yı siyonist işgalinden  temizleyenin durumu nasıl olur?

Salah, Kudüs’ün istiklâlini yine Fatih’in torunlarının gölgesinde kazanacağına inandığını sözlerine ekleyerek: “Yaklaşık 4.5 milyon Filistinli mülteci kamplarında yaşıyor. Bu yaşam onların temel insani haklarından mahrum bırakıyor ve çok zor koşullarda hayatlarını sürdürüyorlar. Bu insanlar evlerinden yurtlarından vatanlarından sürülmüş insanlardır. Onların vatanı Filistin’dir ve Mescid-i Aksa’dır. Dünyanın her yerinde Filistin’le ilgili çalışma yapan dernek ve vakıflar var.  Bunlardan biri de Mirasımız Derneği. Filistinlilere destek vermek isteyenler bu derneklerden herhangi birine gidip yardım edebilirler” diyerek kutsal yardım çağrısını yineledi.
 
 

 

Haber7

Etiketler :