Kudüs, İstanbul’a Misafir!

Kudüs, İstanbul’a Misafir!

Üsküdar Meydanı bugünden itibaren, toplam sekiz gün sürecek “İstanbul’dan Kudüs’e Dayanışma Günleri” etkinliğine ev sahipliği yapacak..

Üsküdar Meydanı bugünden itibaren, toplam sekiz gün sürecek “İstanbul’dan Kudüs’e Dayanışma Günleri” etkinliğine ev sahipliği yapacak.

 

 

(+)

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle oluşturulan “Kardeşlik Platformu” ve “Genç Sorumluluk Platformu”nun düzenleyeceği büyük etkinlikte amaçlanan, Türkiye Müslümanlarının her zaman; Filistin Devleti ve halkının maddi – manevi yanında olduğunu göstermek ve ilan etmek.  

Bu program bir kaç saatte bitmeyecek!

Bunun yanında; belirli zamanlarda düzenlenen Filistin etkinliklerinden bir farkı var bu programın… Sekiz gün sürecek olması, Üsküdar meydanı gibi günde on binlerce kişinin geçtiği yerde yapılacak olması, önemli konuşmacıların yer alacak olması, ezgiler ve marşların meydanda yankılanacak olması gibi…

Bütün bunlar bir araya gelir de İstanbul orada olmaz mı? Sekiz günden en az bir gününü bu programa ayırmalı herkes. Hicaz yollarının ve Doğu’nun ilk kapısı olan kutlu belde Üsküdar’ın bu etkinlik için seçilmiş olması da ayrıca çok anlamlı bir hareket. Programı tertipleyen herkesi tebrik ediyoruz.  

Programın konuşmacıları dikkate değer

Sekiz gün boyunca, akşam programlarına katılacak konuşmacılar şöyle sıralanıyor: Filistin’den sürpriz bir misafir, Prof. Ahmet Ağırakça, Ahmet Emin Dağ, Bülent Yıldırım, Ahmet Faruk Ünsal, Abdurrahman Dilipak, Muhammed Demirci, Ahmet Varol, Nurettin Şirin… 

Yürek dolusu ezgiler

Ezgi ve Marşları  ile kalabalığı yüreklendirecek sanatçılar ve gruplar: Kardeşlik Çağrısı, Grup Sesleniş, Alper, Ömer Karaoğlu, Grup Uyanış, Grup Yürüyüş, Grup Genç, Mikail... 

Bir de, “kuşlardan duyduğumuz”  habere göre, İHH’nın Gazze’ye gidecek olan yardım gemisi Üsküdar’a demirleyecekmiş.


Akşam Programları saat 20:00’de Kur’an tilaveti ile başlayıp, konuşma, marşlar/ezgiler ve dua ile saat 22:00’de bitecek şekilde planlanmış. Etkinlik boyunca tüm gün sinevizyon gösterimi, fotoğraf sergisi ve faaliyet standları devam edecekmiş.  

dunyabizim.com

Etiketler :