Kudüs Yahudileştiriliyor

Kudüs Yahudileştiriliyor

Direnişin maddi ve manevi olarak desteklenmesi gerektiğinisöyleyenEstal: “Kudüs’ünYahudileştirilmesini Durduracak Tek; Yol Direnişi Desteklemektir"

Filistin Enformasyon Merkezi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden milletvekili Dr. Yunus el-Estal, Kudüs’ün Yahudileştirilmesini engelleyecek tek yolun direnişi desteklemek olduğunu belirterek, direnişi ve onun silah gücünü düşmanın saldırılarına karşı durabilecek ve püskürtecek kadar geliştirmek gerektiğini söyledi. Estal, Siyonistlere karşı duran cephenin öncüsü olması nedeniyle Filistin halkının her yönüyle desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dr. Yunus el-Estal bu önemli mesajları Hamas’ın çağrısı üzerine dün (24 Şubat Salı) Mescid-i Aksa’ya destek ve Siyonistlerin Hz. İsa’ya hakaret etmelerini telin etmek için Han Yunus’ta yapılan gösteride verdi.

“Bizim adama ihtiyacımız yok. Burada şehit olmayı bekleyen gençlerimiz var. Hepsi şehadet mektebinin çocuklarıdır.” diyen Estal, Siyonistlerin Filistin’de bozgunculuk etmelerine engel olmak için maddi, manevi, siyasi ve enformasyon alanında destek beklediklerini, İslam aleminin işgal ordusunun saldırılarına karşı koymak için direnişi silahla, zırhlı araçlarla desteklemelerini istediklerini belirtti.

Estal devamla şöyle konuştu: “Bu kalabalık ve bu halk, Siyonistlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya karşı yaptıkları tecavüzlere karşı olduğunu ifade etmek, Araplarla uluslararası camianın takındığı suskunluk politikasını kınadığını haykırmak için buradadır. Siyonist terör devleti Gazze’de aldığı hezimetin faturasını Kudüs’ü Yahudileştirmek ve Kudüs’te daha çok Siyonist yerleşim birimini inşa ederek Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya kesmek istiyor.”

Siyonistlerin Kudüs’e karşı yaptıkları bu saldırıların Oslo ve akabinde yapılan Annapolis anlaşmalarının bir sonucu olduğunu belirten Dr. Estal, söz konusu anlaşmalarla işgal devletine buraları koruma yetkisinin verildiğini söyledi.


Etiketler :