Kudüs'teki patlamada İngiliz turist öldü

Kudüs'teki patlamada İngiliz turist öldü

Kudüs'te, dün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kadının, 56 yaşında bir İngiliz turist olduğu belirlendi.

 

Dün öğleden sonra, Kongre Merkezi'nin yakınlarındaki otobüs duraklarının önünde bir telefon kulübesine çanta içinde bırakılan bombanın patlamasıyla 30'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Ölen turist kadının durakta otobüs beklediği sırada meydana gelen patlamada ağır yaralandığı ve hastaneye götürülürken hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Durakta bekleyenlerden bir diğer kadın ile otobüs duraklarının yakınındaki bir büfenin sahibi de ağır yaralı durumda. Halen hastanelerde toplam 12 kişi tedavi altında bulunuyor.

Öte yandan, büfe sahibinin, otobüs durağının yanında şüpheli bir çanta bulunduğunu polise haber verdiği sırada bombanın patladığı ortaya çıktı.

Patlamadan sonra yüzlerce aşırı sağcı eylemci, olay yerine gelerek, hem Araplara hem de İsrailli solcular aleyhine sloganlar atmış; eylemciler bir tarafta olayları izleyen Arap belediye temizlik işçilerine de saldırmıştı.

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat ise olayın yarın yapılacak Kudüs Uluslararası maratonunu etkilemeyeceğini ve herkesin hemen normal yaşamına dönmesi gerektiğini dile getirdi.

İSLAMİ CİHAD: "FİLİSTİN GÜVENLİK GÜÇLERİ İKİ ÜYEMİZİ TUTUKLADI

Patlamanın sorumluluğunu şimdiye kadar üstlenen herhangi bir grup olmamasına rağmen, İslami Cihad, Batı Şeria'daki iki üyelerinin, olayla ilgileri bulunabileceği şüphesiyle, Filistin güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını açıkladı.

İslami Cihad liderlerinden Şeyh Mahmud El-Saadi, Ceninli iki üyelerinin, dün gece evlerine yapılan baskında götürüldüklerini duyurdu. Bunlardan birinin Batı Şeria'da İslami Cihad'ın kurucularından Şeyh Halid Caradat, diğerinin de önde gelen isimlerden Şeyh Tarık Ka'adan olduğu bildirildi.

Gazze'deki Filistinli gazeteciler ise Kudüs'te son bir kaç yıldır ilk kez meydana gelen patlamanın ardından, Hamas'ın hem askeri hem de kamu binalarını boşalttığını, Hamas ve İslami Cihad liderlerinin cep telefonlarını da kapatarak "saklandıklarını" belirttiler.

Jerusalem Post gazetesine göre, Hamas hükümeti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İhab Hüsseyin, hükümetin acil durum planlarına göre hareket ettiğini bildirerek, Gazze Şeridi bütününde bir çok güvenlik kurumunun boşaltıldığını doğruladı.

İsrail uçakları, bu sabaha karşı bölgenin güneyinde, sınırdaki tünellerin yanı sıra, kuzeydeki Hamas'a ait bazı hedefleri bombaladı. Bombalamalarda herhangi bir yaralanma olmadığı bildirildi.

İsrail ayrıca, BM'deki Büyükelçisi Meron Rueben aracılığıyla, Güvenlik Konseyi'ne hem Kudüs'teki patlama hem de Gazze'den devam eden Grad füzeleri ve havan saldırıları nedeniyle resmen şikayet duyurusunda bulundu. Sabah saatlerinde Gazze'den atılan bir Kassam roketiyse Aşkelon'da açık alanlara isabet etti.

AA

Etiketler :