Kullanılmayan Köy Okulları Yeniden Açılıyor

Kullanılmayan Köy Okulları Yeniden Açılıyor

Bakan Özer, Altındağ Aydıncık Köy Yaşam Merkezinin Açılışını Yaptı

Aydıncık İlkokulu ve Köy Yaşam Merkezinin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun'da başlatılan köy yaşam merkezi projesinin Ankara'da da hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Son yirmi yılda eğitimde gelinen noktaya işaret eden Özer, "Son yirmi yıl, ülke evlatlarının bulundukları bölgelerden eğitimin tüm kademelerine çok rahat bir şekilde eğitime erişebildikleri bir dönem oldu. Bunun için 81 il ve 922 ilçede eğitim seferberliği ilan edilerek çok önemli yatırımlar yapıldı." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanlığının yaklaşık 19 milyon öğrenci ile 1.2 milyon öğretmeni olan bir eğitim sistemine sahip olduğunu anımsatan Özer, "Bu eğitim sisteminin toplamı, 150'ye yakın ülkenin nüfusundan fazla. Çok devasa bir sistem var. Şimdi bu kritik sürecin en önemli özelliği, eğitimin tüm kademelerinde çağ nüfusunun okullaşma oranlarının artmasıdır." dedi.

Türkiye'de eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının artarak gelişmiş ülkelere yaklaştığını söyleyen Özer, Türkiye'nin bu aşamaya 70 yıl gecikmeyle son yirmi yıl içinde ulaştığını kaydetti.

En kalıcı ve güçlü sermayenin ülkenin beşeri sermayesi olduğuna vurgu yapan Özer, son yirmi yılın eğitimin önündeki antidemokratik uygulamaların kaldırıldığı ve eğitim alanında toplumsal taleplerin karşılandığı bir dönem olduğunu söyledi

meb2.jpgmeb3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.