Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Arnavutluk'ta Uluslararası Turizm Forumu'nda.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Arnavutluk'ta Uluslararası Turizm Forumu'nda.

TİRAN (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Arnavutluk'ta düzenlenen Uluslararası Turizm Forumu kapsamında gerçekleştirilen "Gelecekteki...

TİRAN (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Arnavutluk'ta düzenlenen Uluslararası Turizm Forumu kapsamında gerçekleştirilen "Gelecekteki turizm gündemlerini şekillendirmede hükümetlerin rolü" konulu panele katıldı.

Başkent Tiran'daki Kongre Merkezi'nde dün başlayan ve 5 Nisan'da sona erecek forum çerçevesinde düzenlenen panelde konuşma yapan Yavuz, Türkiye olarak turizm sektörüne çok önem verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin bu sektörde ilk 10 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Yavuz, "Geçtiğimiz yıl 52 milyon uluslararası turist kabul etmeyi ve 46 milyar dolarlık gelir elde etmeye başardık. Türkiye'de milyonlarca insan, doğrudan veya dolaylı yoldan bizim için bu kadar değerli bir endüstride istihdam edildi. Bizim için önemli bir endüstri. Yeni ve farklı turizm türlerini tanıtmak istiyoruz." dedi.

Türk hotel ve restoranlarının meşhur olduğunu ve sahil turizmi açısından güçlü ürünlerinin bulunduğunu belirten Yavuz, Türkiye olarak, daha fazla yeşil ve sürdürülebilir turizmi arzuladıklarını, operatörlerle birlikte sektöre yönelik yeni politikalar hazırladıklarını kaydetti.

Pandemi sürecinde güvenli turizm için sertifikasyon programını başarıyla uyguladıklarını anımsatan Yavuz, "Yeni yeşil turizm sertifikası programımız aracılığıyla Türkiye'nin en sürdürülebilir destinasyonlar arasında olacağına inanıyorum. Güzel endüstrimiz için aktif ve çalışkan olmaya devam etmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Arnavutluk Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) işbirliğinde düzenlenen forumun açılışı, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başta olmak üzere, ülke ve bölgeden üst düzey yetkililerin katılımıyla dün gerçekleştirilmişti.

Forum kapsamında bugün düzenlenen "Gelecekteki turizm gündemlerini şekillendirmede hükümetlerin rolü" konulu panelde ise Arnavutluk Turizm ve Çevre Bakanı Mirela Kumbaro ile UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili'nin yanı sıra bölge ülkelerinden bakan düzeyinde katılımcılar konuşma yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.