Kumburgaz faciasını Bülent Balta anlattı!

Kumburgaz faciasını Bülent Balta anlattı!

"Bize projektörle ışık yaktı. Bizi gördüler ama..."

Kumburgaz’da balığa çıktıkları teknenin alabora olması ile denize düşen 5 arkadaştan 3.5 saat yüzerek karaya ulaşan 38 yaşındaki Bülent Balta, hastaneden taburcu oldu.

"Yüzde yüz bizi gördü"
Hastane çıkışı yaşadığı olayı anlatan Balta, “5 arkadaş balığa çıktık. Biraz açıldık. Hızlandığımız zaman tekne ters döndü. Yüzerek teknenin yanına gelip tutunduk. Yarım saat kadar böyle kaldık. Kıyı gözükmüyordu. ‘Burada biraz daha kalırsak, bizi kimse bulamaz’ diye konuştuk. Birbirimizi teselli etmeye başladık. Hepimizin telefonu kapalı. ‘Muhakkak birileri gelecek’ diye düşündük” dedi. Kısa süre sonra bir balıkçı teknesinin geldiğini söyleyen Balta, “Bayağı bir etrafımızda döndü. Bize projektörle ışık yaktı. Bizi gördüler ama tekrar geri döndüler. Yüzde yüz bizi gördü. Projektörlerle iki defa ışık tuttu. Hepimiz birden bağırdık ama gittiler” diye konuştu.

"Birbirimize destek oluruz diye birlikte yüzmeye başladık"
Tekne gittikten sonra İsmail Kılıçkaya ile kıyıya yüzmeye karar verdiklerini söyleyen Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Birbirimize destek oluruz diye birlikte yüzmeye başladık. İsmail bayağı iyi kulaç atıyordu. Benim üzerimde giysilerim vardı. O sadece şort giyiyordu. Mavi bir ışık vardı. Oraya doğru yüzüyorduk. Ama sırtüstü yüzdüğüm için akıntı beni götürüyor, o tarafa yüzemiyordum. Aradan ne kadar geçti bilmiyorum. Daha sonra ikimizde de ses gitti. Ona bağırdım. Ancak cevap alamadım. Sonra kıyıya geldim. Kıyıda iki tane balıkçı vardı. Beni aldılar. Balıkçıların dediğine göre yaklaşık 3.5 saat suda kalmışım.” Kolunda platin olduğunu belirten Balta, kurtulmasının bir mucize olduğunu, arkadaşları için çok üzüldüğünü söyledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.