Küme düşme cezası kalkıyor

Küme düşme cezası kalkıyor

Futbolda şikeye puan silme cezası verilecek, Küme düşme kalkıyor....

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Spor Toto Süper Lig takımları yöneticilerinin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada, müsabakaların sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiillerle ilgili, minumum 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, ayrıca bu eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılmasına, diğer taraftan suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin UEFA kupalarına katılmamalarıyla ilgili, federasyon başkanının 26 Ocak'ta yapılacak TFF Genel Kurulu'nda önerge vereceğini söyledi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, kulüp başkanları ile yaptığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Hasan Akıncıoğlu tarafından 26 Ocak'ta yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurul Toplantısı'nda, kongre üyelerine önerilecek kararlar şu şekilde sıralandı:

- Genel Kurul'da minimum 12 puan silinmesi ve Avrupa'dan men edilme önerilecek.

- Suç işleyen kulüpler UEFA müsabakalarına katılamayacak.

- Bu eylemlere katılanlar eğer kupa almışsa kupaları elinden alınacak.

- Puan silme ve para cezaları play-off'lar öncesinde uygulanacak.

- 58. maddeye dokunulmayacak.

Özdemir: Biz suçsusuz

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir Kulüpler Birliği Toplatısı'ndan sonra açıklama yaptı.

Katıldığımız tüm toplantılarda Türk futbolunun kaostan kurtulması için çaba gösterdik. İçeride konuşulanlar dışarıya herkesin işine gelecek şekilde yansıtıldı. Biz suçsuz olduğumuza inanıyoruzç. İçeride şunu söyledik; biz herhangi bir cezayı kabul etmiyoruz. Çünkü biz suçsusuz. Savunma için süreye ihtiyaç vardır sözlü veya yazılı savunmalar alınsın.

Ali Koç ise yaptığı açıklamada "Biz daha önce tedbiren küme düşürülmemiz gerektiğini ifade etmiştik. Gelinen noktada gördük ki bütün olay Fenerbahçe Spor Kulübü üzerinden kurgulanıyor. Adil savunma hakkı verilmesini rica ettik. Hep cezaların konuşulmasına dayanamıyoruz. Bu konular ne zaman gündeme gelse bize UEFA sopası gösterilmiştir.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.