Kundakçı Operasyonu

Kundakçı Operasyonu

Gözaltına Alınanlar Arasında BDP Maltepe İlçe Başkanı da Bulunuyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada yasadışı örgüt içerisinde faaliyet gösteren ve muhtelif tarihlerde örgüt adına Ataşehir, Maltepe ve Sancaktepe'de kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla korsan gösteri eylemlerini organize eden, güvenlik güçleri ile kamu ve özel şahıslara ait bina ve işlerlerine yönelik molotof kokteyli ve taş atarak saldırıda bulunan ve araç yakma eylemlerine katıldığı tespit edilen 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Şüphelilerin yapılan teknik takip ve MOBESE kameralarından alınan görüntüler sonucu kimliklerinin tespit edildiği ve 4 Ocak günü Maltepe'de yapılan baskınlarla gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan 15 kişinin yapılan sorgularında karıştıkları eylemlerin de belirlendiği öğrenildi.

AYDINLATILAN EYLEMLER

Şüphelilerin Ataşehir'de 2, Sancaktepe'de 1, Maltepe'de 2 molotof ve havai fişekli saldırı ile Maltepe'de bir ilköğretim okulu ile okulda bulunan Atatürk büstünün yakılmaya çalışılması ve Maltepe'de 14 otomobilin kundaklanması olaylarına karıştığı tespit edildi. Emniyette sorgusu tamamlanan ve aralarında Maltepe BDP İlçe Başkanı B.Y'nin de bulunduğu 15 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :