Kunduz katliamında herkes aklandı

Kunduz katliamında herkes aklandı

Alman ordusu Kunduz katliamı sorumlusu Albay Georg Klein'a 'suçsuz' deyince, 150 Afgan sivil öldüğüyle kaldı!

Alman başsavcılığı, Afganistan’ın Kunduz bölgesinde yaklaşık 150 kişinin hayatını kaybettiği NATO bombardımanından sorumlu Albay Klein hakkındaki soruşturmayı durdurmuştu. Albay Georg Klein hakkında Alman Ordusu'nun da hiçbir işlem yapmayacağı duyuruldu.

Savunma Bakanlığı parlamento sorumlusu Christian Schmidt, Almanya’nın Halle şehrinde yayınlanan ‘Mitteldeutsche Zeitung’ gazetesine yaptığı açıklamada, Albay Klein hakkında bir disiplin kurulunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Leipzig 13. Tank Birliği sözcüsü yarbay Christoph von Löwenstein da disiplin soruşturmasının düşünülmediğini söyledi.

Albay Klein halen Leipzig’de askerlik görevini devam ettiriyor. Klein’ın birliğinden sorumlu müfettiş Werner Freers’in konuyu incelediği tahmin ediliyor. Ancak Kunduz Meclis Komisyonu, Federal Ordu’nun Albay Klein hakkında disiplin soruşturması yapmamak için çareler aramasını endişeyle takip ediyor. Yeşiller’den, önceden BM Afganistan özel sorumlusu olarak görev yapan Tom Koenigs, Ordu’nun en azından bir disiplin kurulu ile Albay’ı sorgulaması gerektiğini söyledi. Mucahid Yıldız / Dünya Bülteni 

Etiketler :