Kupa İspanya'ya Gitti

Kupa İspanya'ya Gitti

Hamburg Arena'da nefesleri kesen finalde uzatmaların ardından UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Atleticio Madrid oldu!

ATLETICO MADRID   2    -    1    FULHAM

 

 Avrupa'nın en büyük 2. kupası sahibini buldu. Hamburg Arena'da nefesleri kesen finalde uzatmaların ardından UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Atletico Madrid oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde son gülen İspanyollar oldu. Finalde Fulham'ı uzatmalar sonunda 2-1 yenen Atletico Madrid, kupanın yeni sahibi oldu. Hamburg'da oynanan final maçı, adına yakıştığı gibi müthiş başladı. İki takım da maça hızlı başlarken 32. dakikada Agüero'nun pasında bekletmeden topa vuran Diego Forlan, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 5. golünü Fulham ağlarına gönderdi. Golden sonra beraberlik için yüklenen Fulham'da 37'de Atletico savunmasının hatasını iyi değerlendiren Davies, harika bir voleyle skoru 1-1'e getirdi. Beraberlik golünün ardından Atletico Madrid yeniden yüklenmeye başlasa da devre 1-1'lik eşitlikle kapandı.

İkinci yarıya bu kez hızlı başlayan taraf Fulham olurken 55. dakikadan itibaren oyunda dengeyi kuran Atletico, özellikle Agüero ve Forlan'la gol fırsatları yakaladı. Özellikle son dakikaları büyük heyecana sahne olan finalde son ana kadar çekişme azalmadı. 90 dakikanın 1-1'lik eşitlikle sona erdiği final böylece uzatmalara gitti.

90 dakikalık kapışmanın ardından beklendiği gibi uzatmalarda tempo düşüktü. Uzatmaların en tehlikeli atağı 105. dakikada Atletico'dan gelirken; Forlan'ın nefis geliştirdiği atakta Agüero direk dibinde topu ağlara gönderemedi. Ancak Atletico uzatmaların ikinci yarısında bu kez kaçırmadı! Agüero'nun pasını gole çeviren Diego Forlan, 116. dakikada takımına UEFA Avrupa Ligi kupasını getiren adam oldu: 2-1.

2 GALİBİYETLE KUPAYA

UEFA Avrupa Ligi'ne 3 beraberlik 3 mağlubiyetin ardından Şampiyonlar Ligi'nden katılan Atletico Madrid, 2. turda Galatasaray ile eşleşti. İspanya'da 1-1 berabere biten maçın rövanşında Ali Sami Yen Stadı'nda sarı-kırmızılıları 2-1 mağlup eden İspanyol ekibi 3. tura yükseldi.

Finale kadar yalnızca 2 galibiyet alan Atletico Madrid, diğer galibiyetini Liverpool'a karşı aldı.

 

Etiketler :