Kupada Fener yine... 2-3

Kupada Fener yine... 2-3

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk hafta Ankaragücü'ne mağlup olan Fenerbahçe, bu kez kendi sahasında Bucaspor 3-2 mağlup olarak gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu 2. hafta maçında Fenerbahçe ile Bucaspor karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynananmücadeleyiBucaspor 3-2 kazanarak önemli bir galibiyetin altına imza attı.

Bucaspor'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Musa Aydın, 43. dakikada Sercan Kaya ve 65. dakikada Manucho kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri ise 15. dakikada Semih Şentürk, 48. dakikada Diego Lugano'dan geldi.

Bu sonucun ardından Bucaspor ikide iki yaparak puanını 6'ya yükseltti. Fenerbahçe ise henüz puanla tanışamadı.

Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu'nda bir sonraki hafta Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk olurken; Bucaspor evinde Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

KOCAMAN'DAN BEŞ DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu 2. haftasında Bucaspor ile yaptığı maçta, Teknik Direktör Aykut Kocaman ilk 11'de 5 değişiklik yaptı.

Kocaman, ligin 17. haftasında Sivasspor ile yapılan maçta ilk 11'de oynayan kaptan Alex ve Niang'ı yedek soyundururken, Bekir ve kaleci Volkan ile sakatlığı bulunan Mehmet Topuz'u kadroya almadı.

Bu oyuncuların yerlerine sarı-lacivertlilerde Bucaspor ile yapılan kupa maçında Serkan, Lugano, Stoch, Selçuk ve Semih ilk 11'de sahaya çıktı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Emre, Özer, Bilica, Gökhan Ünal, doktoruna muayene için İspanya'ya giden Güiza ile Kazım da kadroda yer almadı.

Bucaspor maçında Alex ve Niang'ın yanı sıra Mert, İlhan, Okan, Uğur ve Caner de yedek soyundu.

F.BAHÇE İSTEKLİ, BUCASPOR KONTROLLÜ

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında sahaya 'Palamut' formasıyla çıkan Fenerbahçe ilk dakikalar oldukça istekli gördündü. İdeal 11'ine yakın bir kadroyla sahaya çıkan Fenerbahçe, bu bölümde Bucaspor kalesine Dia ve Stoch gibi süratli isimleriyle kanatlardan yüklendi. Güçlü rakibini karşısında Bucaspor kontrollü bir şekilde savunmada kalırken; kontrataklarla pozisyon bulmaya çalıştı.

MUSA CEZAYI KESTİ!

Fenerbahçe karşılaşmanın 8. dakikasında Dia'nın geliştirdiği atakta Cristian Baroni ile oldukça net bir fırsattanyararlanamazken; iki dakika sonra topu ağlarında gördü. Andre Santos'un ayağında topu alan Bucaspor'un hızlı gelişen atağında Fenerbahçe savunması dengesiz yakalandı ve Musa Aydın attığı golle takımını zorlu deplasmanda öne geçirdi.  

NÖBETÇİ GOLCÜ İŞ BAŞINDA!

Ev sahibi Fenerbahçe baskılı başladığı maçta yediği golün şokunu çok çabuk üzerinden attı. Santrayla birlikteBucaspor kalesine yeniden ataklarını geliştirmeye başlayan Fenerbahçe beraberlik golünü beş dakika sonra buldu. Issia Dia'nın sağ kanattan yaptığı ortada kaleci Atilla boşa çıkınca Semih kafayla topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1 yaptı.

FENERBAHÇE SAVUNMASI BAKA KALDI!

Fenerbahçe beraberlik golünden sonra oyunu tamamiyle Bucaspor kalesine yıktı. Bucaspor'a top göstermeyen Fenerbahçe Gökhan Gönül ve Andres Santos'un da desteğiyle gol için baskısını arttırdı. Bucaspor bu dakikalarda iyi savunma yaparak Fenerbahçeli futbolcuları durdurmayı başarırken; Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir kez daha üstünlük golünü de buldu. İlk yarının 42. dakikasında Fenerbahçe savunması derinlemesine topta Sercan'ı kaçırınca, genç futbolcu topu ağlara gönderdi ve Bucaspor 2-1'lik üstünlükle soyunma odasına gitti.

LUGANO İLERİ ÇIKTI VE...

İkinci yarı başladığında, kendi sahasında mağlup durumda olan Fenerbahçe düdükle birlikte baskılı bir futbol sergilemeye başladı. Kontrolü yeniden ele alan Fenerbahçe, ikinci yarının hemen başında yeniden beraberliği yakaladı. Stoch'un yaptığı ortada Dia Bucaspor ceza sahasında pasını savunmadan ileri gelen Lugano'ya bıraktı. uruguaylı futbolcu kale ağzında topa dokunarak yeniden skorda denge sağladı. Sık sık ileri çıkan Lugano'nun 62. dakikada da bir topu direkten döndü.

BUCASPOR, F.BAHÇE'NİN ÖNE GEÇMESİNE İZİN VERMİYOR

Fenerbahçe beraberlik golünden sonra oyunu yine Bucaspor kalesine yıkmaya çalışırken, savunmada açıklar vermeye devam etti. Konuk Bucaspor bu boşlukları iyi değerlendirerek Fenerbahçe karşısında birkez daha öne geçti. Mücadelenin 65. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Manucho yaptığı sert ve düzgün vuruşla kaleci Serkan'ı mağlup ederek skoru 3-2 yaptı.

KOCAMAN'IN MÜDAHALELERİ İŞE YARAMADI!

Kendi sahasında Bucaspor karşısında 3-2 yenik durumda olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman hemen oyuna müdahalede bulundu. Gruptaki ilk maçında Ankaragücü'ne yenilen ve bu maçta puan kaybına tahammülü olmayan Kocaman, Dia ve Stoch'u kenara aldı. Bu iki oyucunun yerine ise Alex ve Niang gibi daha tecrübeli isimleri sahaya sürdü.

Fenerbahçe mücadelenin geri kalan bölümünde yıldız isimlerinin de oyuna dahil olmasıan rağmen Bucaspor kalesinde gol bulamadı. Skoru iyi koruyan Bucaspor, 90 dakikanın son düdüğüyle birlikte Fenerbahçe gibi güçlü bir rakibini deplasmana mağlup ederek ikide iki yapmış oldu 

Etiketler :