Kuran Kerim’e saldırı

Kuran Kerim’e saldırı

Afganistan’da NATO askerleri Kuran-ı Kerim’i yırttı; halk meydanlara döküldü; Güvenlik güçleri Afgan halkının üzerine ateş açtı…

Afganistan güne protestolarla uyandı. Ülkede binlerce kişi kutsal kitap Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan saldırıyı kınamak için sokaklara döküldü.

 

Afganistan’ın Trinkut şehrinde gerçekleştirilen gösteriye binlerce kişi katıldı. Afgan halkının amacı ise ABD’nin öncülük ettiği NATO kuvvetlerinin Kuran-ı Kerim’e karşı göstermiş oldukları insanlık dışı saldırıyı protesto etmekti.

 

Olay bir Afgan kadınının NATO askerlerinin kendilerine saldırmamaları için askerlere Kuran-ı Kerim’i uzatmasıyla meydana geldi. NATO’da görevli askerler kutsal kitabı alarak yırttı ve kadına hakaret etti.

 

Bu olayın hemen ardından sokaklara dökülen binlerce Afganistanlı Afgan Hükümetini göreve çağırarak Kutsal Kitap Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan saygısızlık karşısında askerleri yargılamasını istediler ve işgale lanet yağdırdılar.

 

NATO kuvvetleri tarafından organize edilen Afgan polisi gösteriler sırasında halkın üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucunda yaralı yada ölü olup olmadığına dair kesin bir bilgiye ise ulaşılamadı

Zafer ÇEBİ / TİMETURK
 

Etiketler :