Kur'an kurslarına Ramazan ayında büyük ilgi!

Kur'an kurslarına Ramazan ayında büyük ilgi!

Samsun Müftülüğü, yaş sınırının kaldırılması ve Ramazan ayının tatile denk gelmesi sebebiyle yaz Kur'an kurslarına ilginin yoğun olduğunu bildirdi.

 

Ramazan ayında, tam kapasite ile neredeyse 24 saat esasına göre vatandaşların ibadetlerini eksiksiz yerine getirmeleri için çalıştıklarını belirten Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Kur'an kurslarına gelen öğrenci sayısının 64 bine yaklaştığını söyledi. Bu sayının Samsun için büyük bir rekor olduğunu kaydeden Öztürk, bunun sebebini Ramazan ayının tatil zamanına denk gelmesi ve yaş sınırlamasının olmamasına bağladı.
 
Hayrettin Öztürk, şunları söyledi: "Samsun genelinde 2 bin 814 kurs açtık. Bu kurslarda öğrenim gören talebe sayısı ise 63 bin 877'dir. Bu rakamlar özellikle Samsun için büyük bir rekordur. Müftülük olarak öğrenci sayısı fazla olan kurslara ilave hoca gönderiyoruz. Kurslarda kur sistemi ile çalışma yapılıyor, öğrenciler ilk olarak seviye tespitine tabi tutuluyor. Bu kurlar öğleden önce veya sonra olarak belirleniyor. Öğrenci hangi kurda ise o saatte kursa geliyor. Bu sayede bilenlerle az bilenler aynı kurda yer almıyor. Kurs sonunda tüm kursiyerlere katılım belgesi takdim ediyoruz. Bazı kurslarımızda hocalarımız öğrenciler arasında öğrenmeyi teşvik için ödüllü yarışmalar düzenliyor, bunların da olumlu neticeleri oluyor." dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.