Kur`an kursu öğrencilerini bile fişlemişler

Kur`an kursu öğrencilerini bile fişlemişler

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi`nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde Kur'an kursları, hayırseverler hatta kurs öğrencileri bile fişlenmiş.

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi`nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 6 muvazzaf asker tutuklandı. Soruşturmayla ilgili Özgün Duruş ise irtica paranoyasının ulaştığı noktayı deşifre eden fişleme raporuna ulaştı.
 
`Poyrazköy` ve `Askeri Casusluk` davalarının tutuksuz sanığı Tuğamiral Şafak Yürekli, Tuğamiral Osman Kayalar ve Deniz Kurmay Albay Aşkın Öztürk`ün de aralarında bulunduğu 6 asker Balyoz soruşturmasını yürüten savcı tarafından sorgulandı. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 muvazzaf askerin sorguları tamamlandı. Mahkeme, Tuğamiraller Şafak Yürekli ve Osman Kayalar, Deniz Kurmay Albaylar Erhan Şensoy, Cem Okyay ve Gürsel Çaypınar`ın tutuklanmasına karar verdi. Deniz Kurmay Albay Aşkın Öztürk ise serbest bırakıldı.
 
CAMİ VE KUR’AN KURSLARINI FİŞLEMİŞLER
 
Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi`nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelere ilişkin yürütülen soruşturma devam ederken ‘Özgün Duruş’ şok bir fişleme raporuna ulaştı. Soruşturma kapsamında daha önce ele geçirilen belgelerin hazırlanması için tutulan ve 2003 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderildiği anlaşılan rapor ile Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan cami ve Kur’an kurslarının fişlendiği ortaya çıktı.
 
HAYIRSEVERLER BİLE FİŞLENMİŞ
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın talimatıyla İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından 2003 yılı başında hazırlanan skandal raporda, istihbaratçı subaylara bilgiler verenler çağdaş- Atatürkçü olarak lanse edilirken, camilere ve derneklere yardım yapanlar irticacı ilan edilmiş. Raporun hazırlanmasına destek olan ve istihbaratçı subaylar tarafından övgüyle söz edilen müftülük görevlisi ile yapılan görüşmelerin yer aldığı fişlemelerde, Cami derneklerine yapılan yardımlar irticai faaliyet olarak değerlendirilmiş. Yardımlarda bulunan hayırseverlerde irticacı ilan edilirken, bazı dernek başkanları ve din görevlileri “Ak Parti’ye yakın” diyerek fişlemişler.
 
İRTİCA PARANOYASI
 
İstihbarat raporu ile merkez, belde ve köylerde bulunan cami, Kur’an kursu ve din görevlileri kayıt altına alınmış. Açılan Kur’an kurslarına katılan öğrencilerin sayılarına kadar belirtilen raporda, kurslarda öğreticilik yapanların isimleri ile telefon numaraları da hukuksuzca listelenmiş.
 
HERKESİ FİŞLEMİŞLER
 
Hukuka aykırı olarak kişisel verilerin toplandığı, kaydedildiği raporda ayrıca, camilerde görev yapan imamların memleketleri hakkında bilgilere yer verilmiş ve bazı cemaatler hakkında edinilen izlenimler not düşülmüş. Sözde sakıncalı durumların Diyanet İşleri Başkanlığı’na iletildiği ancak tüm uyarılara rağmen bölgede gerekli denetimlerin yapılmadığının öne sürüldüğü raporda, Zonguldak Müftülüğü ve Ereğli Kaymakamlığı hakkındaki delilsiz suçlamalar da rapora not düşülmüş. İstihbarat subayları tarafından hazırlanan rapor tamamlandıktan sonra ise Karadeniz Bölge Komutanlığı’na sunulmuş.
 
İŞTE SKANDAL RAPORUN BELGELERİ
 
Aslan DEĞİRMENCİ/ÖZGÜN DURUŞ 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.