"Kur'an yakmanın bedeli ağır olur"

"Kur'an yakmanın bedeli ağır olur"

Ortadoğulu siyasi ve dini yetkililer, 11 Eylül terör saldırılarının yıldönümünde Kur'an-ı Kerim yakma planının bedelinin ABD için ağır olacağını bildirdi.

Ortadoğulu siyasi ve dini yetkililer, ABD'nin Florida eyaletinin Gainesville kentinde bir rahibin, 11 Eylül terör saldırılarının yıldönümünde Kur'an-ı Kerim yakma planının bedelinin ABD için ağır olacağını bildirdi.

 

El Ezher Üniversitesi'nin ileri gelenlerinden Şeyh Abdül El Moati El Bayumi, Haziran 2009'da Mısır'ı ziyaret ederek, İslam dünyasına önemli mesajlar veren ABD Başkanı Barack Obama hükümetinden bu planın engellenmesini istedi.

 

El Bayumi, ''Eğer Amerikan hükümeti bunu durduramazsa, ABD ile İslam dünyası arasındaki ilişkiler yıkılır'' ifadesini kullandı.

 

Müslüman Kardeşler'den Essam El Eriyan da Müslümanların kutsal kitabını yakmanın ''Engizisyonu hatırlatan barbarca bir eylem'' olduğunu belirtti.

 

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri de bunu ''Müslüman ve Araplara karşı bir provokasyon'' olarak değerlendirdi.

 

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olan İslami Eylem Cephesi, ''Bu bir savaş ilanıdır'' derken, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, ''ABD'de bu fanatik grup ve yıkıcı yaklaşımına karşı giderek artan bir çoğunluk var'' ifadesini kullandı.

 

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest düzenlediği kısa basın toplantısında, böyle bir eylemin İslam dünyasında kontrol edilemez duyguların ortaya çıkmasına yol açacağı uyarısında bulunurken, Batılı ülkelere ''ifade özgürlüğünü kutsal kitaplara hakaret etmek için kullanmama'' tavsiyesinde bulundu.

 

Lübnan'da Maruni Cumhurbaşkanı Mişel

 

Süleyman, ''Hristiyanlık ve hümanizm öğretileri hakkında daha fazla düşünme'' çağrısında bulunurken, Iraklı Keldani Patrikhanesi ise rahibin görüşlerinin kişisel olduğunu ve hiçbir biçimde Hristiyanları temsil etmediği yorumu getirdi.

 

 

Etiketler :