Kuran'a hakarete Kuran'la CEVAP

Kuran'a hakarete Kuran'la CEVAP

Müslümanlar Kur'an'a yapılan şeytanca hakareti istanbul'da lanetledi.

İstanbul İstinye'de bulunan Amerikan konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce Müslüman Kur'an-ı Kerim'e yapılan şeytanca hakareti lanetledi.
 
Amerika’nın New York şehrinde yıkılan ikiz kulelerin yakınında dünya Müslümanlarının tüm uyarılarına rağmen basın önünde ve güvenlik görevlilerinin denetiminde Kur’an-ı Kerim sayfalarının yakılmasına tepkiler artıyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu ve Özgür Kudüs Platformu Amerika Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile eylemi yapanlara ve destekçilerine lanet yağdırdı. Tüm Müslümanlara ve Hükümete çağrıların yapıldığı basın açıklaması saat 17,00 da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Açıklamaya saatler kala Konsolosluk önünde toplanmaya başlayan kalabalık basın açıklaması saatine kadar Kur’ân-ı Kerim okuyarak tekbirler getirdi.

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Nurettin Şirin, Tüm Müslümanları yaşanan olaya tepki göstermeye davet etti. Her iki platform adına basın metni Avukat Necat Özdemir okudu. Kur’ânı Kerim’i yakma eyleminde bulunanlara, destekçilerine, hükümete ve tüm Müslümanlara çağrıda bulunulan açıklamada, “Bu olay, bir milyar beş yüz milyon nüfuslu İslam alemini derinden yaralamış ve üzmüştür. Kur’an-ı Kerim, Allahu Teala’nın tüm insanlığa vahiy yoluyla gönderdiği kitabıdır. Kur’an; Allah’ın kelamı, muttakiler için hidayet rehberi, müjdeleyici, korkutucu, müminler için şifa kaynağı ve hayat düsturudur. Kur’an’ın her harfi bizim için değerli ve kutsaldır. Canımızdan, malımızdan, aile efradımızdan daha aziz biliriz Kur’an’ı. Kur’ana düşmanlık edenler Allah’a, Peygambere, meleklere ve tüm Müslümanlara düşmanlık etmiş olur, nefret ve düşmanlıklarının sonucu olarak dünyada zelil olmuş ve inşaallah diğer dünyada da zilletin en büyüğünü tadacaklardır” denildi.

DERS ALINMAZSA SON OLMAYACAK

Bu olayın, salt “birkaç beyinsizin ahmakça yapmış oldukları bir saldırı” denilerek geçiştirilemeyeceğini ifade eden Özdemir, “Bu olay ilk değildir, ders alınmazsa son da olmayacaktır. Bu iğrenç eylem, asırlardır Kur’an’a ve ahkâmına, İslam Peygamberine ve Müslümanlara karşı yürütülen amansız savaşın bir devamıdır. Bu olay, yüz yıl önce İngiltere Sömürgeler bakanının “Bu Kur'an Müslümanların elinde bulundukça, biz onlara hâkim olamayız. Ne yapıp edip, bu Kur’an’ı onların elinden almalıyız yahut Müslümanları Kur’an’dan soğutmalıyız” sözlerinin bir devamıdır. Alçak Salman Rüştilerin ve Danimarka’da Aziz Peygamberimize yönelik çizilen iğrenç karikatürlerle düzenlenen saldırı silsilesinin değişik bir halkasıdır. Bu saldırı, tarih boyunca Müslümanlarla sürekli savaş halinde olan haçlı Siyonist ittifakının günümüzdeki bir versiyonudur.” şeklinde konuştu.

MUKADESATA EL UZATANLARIN ARKASINDAKİLERİ İYİ BİLİYORUZ

Bu saldırının, asırlardır İslam ve Müslümanlara karşı kapalı kapılar ardında yürürlüğe konmaya çalışılan kirli oyunların pratiğe geçmiş hâli olduğunu vurgulayan Özdemir, “Bu saldırı, asırlardır söndürülemeyen, önüne geçilemeyen ve gün geçtikçe daha da parlayan Kur’an güneşini söndürme ve önünü kapatma çabasıdır. Bu saldırı, basın ve medyasıyla, her türlü oyun ve tuzaklarla Kur’an sevgisini zihinlerden silip çıkaramayan zavallıların son çırpınışlarıdır… Evet, Kur’anımıza, mukaddesatlarımıza uzanan elleri ve arkasındaki güç odaklarını iyi biliyoruz. Bu olayla İslam âlemi ve Hıristiyan âlemini karşı karşıya getirmek isteyen, Müslümanların mukaddesatlarını ayaklar altına alan, Mecsid-i Aksa’yı işgal eden, Mavi Marmara Gemisi’ne saldıran, dünyanın her tarafında Müslüman kanı akıtan Siyonistler var. Irak işgaliyle “haçlı seferi başlattık” diyen Evangelist zihniyet var…” ifadelerini kullandı.

O ZAVALLILARA SESLENİYORUZ

Amerika yönetimine, Hıristiyan alemine ve Müslümanlara seslenen Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerika yönetimi bu olaydan beri olduğunu, arkasında olmadığını kanıtlamak zorundadır. Bundan sonra bu tür olaylara kesinlikle izin vermeyeceğini açıklamalı ve İslam âlemini derinden üzen bu iğrenç olayın faillerine gereken cezayı vermelidir. Hıristiyan alemi, özelde kilise din adamlarına çağrımız, sonuçları çok vahim olacak bu olay kınanmalı, tekrar etmemesi için gereken önlem ve açıklamalar yapılmalı, İslam’a ve mukaddesatlarına yapılan bu saldırı mahkum edilmelidir. Tüm Müslümanlardan isteğimiz; İslam’ın mukaddesatlarına yapılan saldırılara karşı sessiz kalmamalarıdır. Sessiz kalmamız durumunda bu tür saldırıların daha şiddetlisinin geleceğini bilelim. Ayrıca hükümete de şunu hatırlatmak istiyoruz: Siyonist saldırganlığa karşı tavır aldığı gibi, her vatandaşın hassasiyeti olan Kur’an’a yönelik son alçak saldırı karşısında da gerekli tepkiyi ortaya koymalı, diplomatik alanda gereken baskıyı uygulamalıdır. Saldırının Amerika’da, Türkiye’de, Rusya’da veya başka bir yerde olması fark etmez. Saldırıyı yapanın Hıristiyan, ateist, Siyonist, Hindu veya sözde Müslüman olması da fark etmez. Bu tür kirli oyunları oynayan kirli aktörleri tanıyalım. Tepkimizi sağduyu ve Kur’anî ölçülerle ortaya koyalım.

Kur’anımıza alçakça saldırıyı yapan bu zavallılara ve arkalarındaki güç odaklarına sesleniyoruz! Kur’an’a, İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık kimseye fayda vermemiştir, size de fayda vermeyecektir. Allah’ın ve Müslümanların öfkesini çeken söz ve davranışlarınıza derhal son verin. Kur’an-ı Kerim’e iman etmiş ve gönül vermişler olarak; Kur’an’a ve mukaddesatlarımıza yönelik yapılan her türlü saldırıyı lanetliyoruz. Tarihte seleflerimizin yaptığı gibi Kur’an’ı okuyacak, öğretecek, anlayacak, koruyacak ve hayatımızın her alanında ahkamını hayata geçireceğiz.”

Eylemde ayrıca, "Zillet Bizden Uzaktır" "Kur'an'a Uzanan Eller Kırılsın" "Kahrolsun Amerika" "Kur'an'a Can Feda" "Kahrolsun Siyonizm" yazılı dövizler de taşındı.

"Canımız Kanımız Feda Olsun Kur'an'a" "Kur'an'a Uzanan Eller Kırılsın" Kahrolsun Amerika" "Kahrolsun İSrail" "La ilahe İllallah Amerika Lanetullah" "La ilahe illallah İsrail Lanetullah" "Birruh Bidddem Nefdike Ya Kur'an" "Kur'an Kur'an Ey Kur'an Canımız Sana Kurban" sloganlarının atıldığı protesto olaysız bir şekilde sona erdi.

dogru haber

Etiketler :