Kur'an'da suresi olan tek gece

Kur'an'da suresi olan tek gece

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, ''İbadetini ve kulluğunu Allah'ın rızasına uygun yapanlar için her akşam kadir gecesidir'' dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, ''İbadetini ve kulluğunu Allah'ın rızasına uygun yapanlar için her akşam kadir gecesidir'' dedi. Yazıcı, pazar gününü pazartesiye bağlayan gecenin Kadir Gecesi olarak idrak edileceğini belirterek, bu gecenin İslam dini için taşıdığı öneme işaret etti.

Kur'an-ı Kerim'de bu geceyle ilgili Kadir Suresi'nin bulunduğunu ifade eden Yazıcı, bir gecenin fazileti ve önemiyle ilgili kutsal kitapta bir sürenin bulunmasının dikkat çekici bir durum olduğunu vurguladı. Yazıcı, Kadir Gecesi'nin, dinin esasını oluşturan Kur'an'ın inmeye başladığı gece olması nedeniyle önem taşıdığını belirtti. Ramazan ayının 27. gecesinin Kadir Gecesi olarak idrak edildiğini, ancak Hz. Muhammed'in ''Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın tamamında arayın'' şeklinde bir hadisi olduğunu dile getiren Yazıcı, Hz. Muhammed'den ulaştırılan rivayetlerde bu gecenin Ramazan'ın ortasından sonraki tek gecelerin birinde de olabileceği yönünde bilgiler bulunduğunu anlattı. Müslümanların, ''bin aydan daha hayırlı'' olarak tanımlanan bu geceyi en verimli şekilde geçirmek istediklerini ifade eden Yazıcı, ''Ramazan'ın yarısından sonra 'belki Kadir Gecesi bu gecedir' diye insanlar her gün daha iyi ve dinimize yakışır davranışlarda bulunmaya gayret ediyor. Bence Kadir Gecesi'nin sihri de bu düşüncede'' değerlendirmesinde bulundu.

Kadir Gecesi'nde camiler sabaha kadar açık

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yayımlanan genelgeyle bazı camiler sabaha kadar ibadete açık olacak. Ankara'da Kocatepe, Başyazıcıoğlu, Aşti, Etlik Hicret, Samiefendi camilerinin de aralarında bulunduğu 43 cami; İstanbul'da Bezmi Alem Valide Sultan, Eyüp Sultan, Fatih, Hırka-i Şerif, Süleymaniye, Beyazıt, Sultanahmet, Çilehane, Ayazma camilerinin de aralarında bulunduğu 143 cami; İzmir'de ise Eyüp Sabri, Sancak, Alaçatı Memiş Ağa, Şadırvanaltı Çeşme Hacı Mehmet Ağa, Urla Çeşmealtı, Vilayet ve Taşköprü camilerinin de aralarında bulunduğu 55 camide sabaha ibadet yapılabilecek.

Etiketler :