Kur’an’la yaşamak gerek

Kur’an’la yaşamak gerek

"Kur’an’la yaşamak” adlı kitabını okuyucuyla buluşturan Namaz Gönüllüleri Platformu’nun aktif üyesi Ahmet Bulut'tan mesaj...

Kur’an’la yaşamak” adlı kitabını okuyucuyla buluşturan Namaz Gönüllüleri Platformu’nun aktif üyesi Ahmet Bulut, “Ramazan’daki güzelliğin bütün bir yıl boyunca devam etmesini arzu ediyorsak, Kur’an’la yaşamamız gerekiyor” dedi

 

 

FAHREDDİN DEDE-VAKİT-

 

“Kur’an’la yaşamak” adlı kitabını okuyucuyla buluşturan Namaz Gönüllüleri Platformu’nun aktif üyesi Ahmet Bulut, “Ramazan’daki güzelliğin bütün bir yıl boyunca devam etmesini arzu ediyorsak, Kur’an’la yaşamamız gerekiyor” dedi. Bulut, “Ramazan ayında zirveye çıkan güzellikleri 11 ay boyunca devam ettirmemiz gerektiğini her zaman konuşuruz. Madem ki Ramazan, Kur’an ayıdır, o zaman bu güzellikleri devam ettirmek de ancak Kur’an’a bağlı kalmakla mümkündür” diye konuştu.

DİKKAT! KUR’AN’I ANLAMAYA VE YAŞAMAYA BAŞLATIR!

“İlk emri ‘Oku’ olan ve çokca okunan bir kitap Kur’an-ı Kerim. Aynı zamanda en az anlaşılan bir kitap. Peki hiç düşündük mü ne kadarımız onu anlıyor/anlamaya çalışıyor ve anladıklarıyla amel ediyor? Ya da şöyle soralım kendimize, günlük yaşantımızda hayatımıza ne kadar yön veriyor kitabımız? Bize yol kılavuzu oluyor mu okuduğumuz kitabımız? Yoksa sadece ibadet kitabı olarak mı okuyoruz onu?” diyen ilahiyatçı-yazar Ahmet Bulut, “Ülkemizde yüce kitabımızı anlamak için okuyanların oranı sadece % 5. Anladıklarını yaşamaya çalışanların oranı kaçtır bilemiyoruz? Hepimizin ortak derdine deva olması için ‘Kur’an’la Yaşamak’ isimli çalışmayı yaptık. Okuyanları Kur’an’a yaklaştırsın, anlamak için teşvik etsin, ‘yaşayan Kur’an’ olmaya şevklendirsin istedik” şeklinde konuştu.

‘ZAMANIM YOK’ BAHANE DEĞİL!

Kitabında, Kur’an-ı Kerim’in niçin okunması gerektiğini gerekçeleriyle birlikte anlatan Bulut, ‘nasıl okumalıyım’, ‘ne zaman okumalıyım’, ‘nasıl zaman ayıracağım’ gibi sorulara da cevap veriyor. Kitabında Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve ashabının Kur’an’ı nasıl okuyup anladıklarını ve hayatlarına kılavuz kıldıklarını gözler önüne seren Bulut, ayrıca ilk nesil örneklerinin yanında günümüzden de çarpıcı örneklerle, okuyucunun dikkatini canlı tutuyor. Önemli hikayelerin de yer aldığı kitabın takdim yazısını ise Senai Demirci yazmış. Profesyonel çizimlerle sayfa sayfa süslenen; kıssalar, yaşanmış öyküler, büyüklerin Kur’an’la ilgili tavsiyeleriyle okunması çok daha zevkli hale getirilen kitap, tüm insanlara, anne-babalara, imamlara, öğretmenlere, öğrencilere ve insanların Kur’an’la buluşması için yüreği yanan herkese hitap ediyor.

İLK KİTABI 98 BASKI YAPTI

Namaz Gönüllüleri Platformu’nun kurucusu, aktif üyesi ve Hilal Tv’deki “Namazla Diriliş” programının yapımcısı Ahmet Bulut’un ilk kitabı “Namaz, Dirilişe Çağrı”, 98 baskı yaptı. “Kur’an’la Yaşamak” adlı kitabı ile de Kur'an'la insanlar arasındaki engelleri kaldırıp, köprü olmak istiyor.

Bilgi için: 0212 511 24 24

Etiketler :