Kurban Bayramı Resmi Tatil oldu

Kurban Bayramı Resmi Tatil oldu

ABD'de bir ilk yaşanıyor. Cambridge şehrinde Devlet okullarında Ramazan ve Kurban Bayramları resmi tatil olarak kabul edildi.

ABD'nin en entellektüel eyaleti olan Massachusetts'te bir ilk. Dünyaca ünlü Harvard ve MIT üniversitelerinin de bulunduğu Massacchusettss Eyaleti'nin Cambridge şehrinde ilk ve orta dereceli okulların Müslüman bayramlarında tatil edilmesi kararı alındı. Karar ABD’de ilk oldu.
Amerika’da bir ilk yaşanıyor. Ülkenin eğitim şehri olarak bilinen Massachusettsİın Cambridge şehrindeki ilk ve orta dereceli okulların kurban ve ramazan bayramlarında tatil edilmesine karar verildi.

Hıristiyan ve Yahudi bayramlarında okulların tatil edildiği Amerika böylelikle ilk kez Müslüman bayramları için tatil kararı aldı. Fakat Müslüman aleminin en önemli iki bayramı olan Kurban ve Ramazan bayramlarından ikisinin de okul dönemine denk gelmesi halinde yetkililer sadece birini seçebilecek. Cambridge Okul Birliği Yönetimi başkanı Marc McGovern “Eğer Hristiyan ve Yahudi bayramlarını kutlamak için çocuklara fırsat veriyorsa Müslüman çocuklara da aynı hakkı tanıyıp bu özel günleri aileleri ile geçirmelerine olanak tanımalıyız.

Bunun terör ya da 11 Eylül saldırılarıyla alakası yok” açıklamasını yaptı. Dini tatilin olması gerektiğini savunan öğrenciler kararın açıklanmasındna dolayı duydukları memnuniyeti belirtirken yetkililer bölgedeki Müslüman nüfusunun arttığına dikkat çekti. Durumdan hoşnut olmayan kesim “Bütün dinlere tatil hakkı tanımak mümkün değil” dedi.

Cambridge şehrinde ABD'nin en çok konuşulan İslam Merkezlerinden biri olan İslamic Society of Boston Cultural Center'in doğuş yeri olan İslamic Society of Boston (ISB) bulunmakta.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :