Kurbanlık fiyatları belli oldu

Kurbanlık fiyatları belli oldu

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Anadolu'dan İstanbul'a kurbanlıklar gelmeye başladı.

Haftalar öncesinden çadırlarını kuran besiciler, izin çıkmasının ardından kamyonlarla hayvanları getirdi. Geçen yıla göre fiyatlarda fark olmadığını söyleyen besiciler, kurbanlıkların büyükbaşta fiyatı 5-7 bin TL, küçükbaşta ise 750-bin TL arasında olacağını belirtti.

İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon kararına göre şehre ilk kurbanlar dün gece saat 24.00'ten itibaren giriş yaptı. Kurbanlıklar, Kavacık ve Çamlıca hayvan sevk ve kontrol noktalarında gerekli işlemlerden geçtikten sonra Anadolu ve Avrupa yakasında kurulan kurban satış yerlerine sevk edildi.

Esenler Çifte Havuzlar Mahallesi'nde kurulan pazara ilk Kars ve Afyon’dan kurbanlıklar geldi. Çadırı hazır olanlar kurbanlıkları yerleştirirken, bazı besiciler ise yerlerini ayarlama telaşına girdi.

Karst’tan 20 büyükbaş hayvan getiren Nihat Aydoğdu, besiciliğin baba mesleği olduğunu söyledi. İzin çıkması üzerine hayvanları bu sabah getirdiklerini belirten Aydoğdu, müşterileri beklediğini ifade etti. Yıllardır Esenler Çifte Havuzlar pazarına hayvan getirdiğini söyleyen Aydoğdu, bu pazarın vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü aktardı.

Kurban fiyatlarında büyükbaşta geçen yıla nazaran çok bir fark olmadığını belirten Aydoğdu, “Fiyatlar hayvanın kilosuna göre değişiyor. Canlı hayvanın kilosu 16-20 TL arasında şekilleniyor. Büyükbaş hayvanların ortalama satış fiyatı 5 bin ile 7 bin TL arasında değişir. Ben en küçük hayvan için 5 bin TL üzerinden pazarlık edeceğim.” dedi.

Afyon’dan küçükbaş hayvan getiren Ahmet Çakmak da pazarın durumunu öğrenmek için 15 adet küçükbaş hayvan getirdiğini aktardı. Bu ay içerisinde yaklaşık 150 küçükbaş hayvan daha getireceğini söyleyen Çakmak, küçükbaş fiyatlarının 750 ile bin TL arasında değiştiğini kaydetti.

Pazar kurulduğunu görünce hayvanlara bakmaya geldiğini söyleyen Mehmet Kömet, şimdilik alıcı olmadığını, piyasayı yoklamaya geldiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.