Kürşat Tüzmen'den bomba açıklamalar...

Kürşat Tüzmen'den bomba açıklamalar...

Eski Bakan Kürşad Tüzmen, Mübarek’ten Saddam’a, PKK’dan BDP’ye bomba açıklamalarda bulundu

 Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal a daki “Görüş Farkı” programına katılan eski Bakan Kürşad Tüzmen, PKK ve BDP’lilere ağır sözlerle yüklendi.

Türkiye’nin bazı fırsatları değerlendiremediğini savunan Tüzmen, “Nedir ya bu Kandil? Bitirirsin, çok rahat biter. O zaman uygun ortam vardı. Biz dostane ilişkiler olsun dedik, dünyayı karşımıza almayalım, terörü kendi mecrasında yok edelim' dedik. Ama karşı tarafta ekmeğimizi yiyip, suyumuzu içen, sizin okullarınızda okuyup da sonra kalkıp öğretmenizi öldüren , askerinize, polisinize kurşun sıkan bir şerefsizler ordusu var. Bu şerefsizleri yok etmek lazım. Başka çaresi yok” diye konuştu.

Tüzmen, Türkiye’nin istediği an Kandil’e girebileceğini de söyledi.

"Dağdan mı emir alıyosunuz, Bağdan ‘mı. Ada’dan mı, Moda’dan mı?

Meclis’te yemin etmeyen BDP’lileri de eleştiren Kürşad Tüzmen, şöyle konuştu: “Bu adamların politikası da belli değil. Siz nereden emir alıyorsunuz kardeşim?Ada’dan mı? Moda’dan mı? Dağdan mı? Bağdan mı? Bir de iyi besleniyorlar. Politika yapıyoruz diyorlar. Nerden para alıyorsunuz? En iyi imkanlar sizde. Hepsinin tuzu kuru. Ben bakanlık yaptım, 53 yaşından sonra sıfırdan başlayıp çalışıyorum. Bu arkadaşlar nerden böyle zengin oldular bir sorun. Nerde kaldı Lenin’in, Marx’ın öğretileri sormak lazım bu arkadaşlara” Tüzmen, Öcalan’ın idamının yeniden gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna “zannetmiyorum. Onun devri kaçtı, artık gündeme gelmez zaten bir anlamı da olmaz” karşılığını verdi.

Saddam’ın bayılttığı Dışişleri Bakanı

Kürşad Tüzmen, dönemin Başbakanı Abdullah Gülün “uyarı” mektubunu iletmek için Irak’a giden ve Saddam’ın görüştüğü son devlet yetkilisiydi. Kendisininden önce Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in Dışişleri Bakanı Amr Musa’yı Saddam’a gönderdiğini açıklayan Tüzmen, “Amr Musa, Başbakanımız “one minute” deyince allak bullak olan adam. Kararsızdır zaten. Mübarek bir heyetle bunu Saddam’a gönderiyor. Mektubu light. ”Yapma,etme’ diyor. Saddam okuduktan sonra, 'Yarım saat içinde ülkeyi terk etmezsen hayatını garanti edemem’ diyor. Amr Musa şak diye düşüp bayılıyor.”

Mübarek’ten Gül’e: Kürşad’ı öldürtmek mi istiyosun?

Abdullah Gül’ün Mısır gezisinde Kürşad Tüzmen’i Irak’a göndereceğini söylemesi üzerine Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek Amr Musa olayını hatırlatıyor. Tüzmen, o ziyarette Mübarek’in Gül’e, “Ya sen bu bakanını öldürtmek mi istiyorsun?” diye sorduğunu aktardı.

Saddam’a “gel”desek Türkiye’ye gelirdi

Saddam’la 3.5 saat görüştüklerini, Saddam’ın Türkiye’den gelen mektubu satır, satır okuyarak yorum yaptığını söyleyen Tüzmen, “Benden daha eski ihracatçı olduğunu söyledi. İçerden bir fotoğraf getirdi. Donald Rumsfeld ile çok samimi fotoğraf. Sarmaş, dolaşlar. ‘Sonuçta ne yaparsan yap bunlar (ABD) bizi bombalayacak, kararı verdiler. Bana onurlu bir çözüm bulun. Benim gibi insanlar kolay kolay ülkesini terk etmez’ dedi. Türkiye, ‘Gel kardeş ‘ deseydi Saddam kabul ederdi. Gel Antalya'da duracaksın' dese iş bitmişti. Türkiye öyle birşey diyemezdi, uluslararası baskı var. Saddam’ı alsaydık Irak ticaretimiz sıfırlanırdı”

Tüzmen, Rumlara nasıl jenaratör sattı?

Milletvekili olmamasına karşın AK Parti MKYK üyeliği devam eden Kürşad Tüzmen, 12 Haziran seçimlerinden sonra ticarete atıldı. Bir jenaratör firmasının yönetimine giren Tüzmen, elektrik sıkıntısı çeken ve Türkiye’den enerji alınmasını istemeyen Kıbrıs Rum kesimine nasıl jenaratör sattığını da anlattı.

Tüzmen, Su Topu milli takımından Yunan ve Rum arkadaşlarını devreye soktuğunu belirterek, ” Kriton’u, Kostas’ı aradım. ‘Şu jenaratörleri satacağız’ dedim. Onlar bana, 'Ya Kürşad Abi, bizim devlette para yok ama bizde çok’ dediler. Biz KKTC’ye satıyoruz. Onlar da Güney Kıbrıs’a. Bayağı bir jenaratör sattık” dedi.

ROTAHABER

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.