Kürt mafya liderine suikast

Kürt mafya liderine suikast

"Dede Hasan" adıyla tanınan Aslan Usoyana adlı mafya lideri, suikaste kurban gitti.

Rusya'da yer altı dünyasının önde gelen isimlerinden olan, "Dede Hasan" adıyla tanınan Aslan Usoyana adlı mafya lideri, bu akşam Moskova'nın en işlek caddelerinden olan Tverskaya'da saldırıya uğradı. Rus haber ajansları, ilk haberlerinde, bu akşam kentin en işlek caddelerinden biri olan Tverskaya'daki evinin yakınlarında saldırıya uğrayan Usoyana ve korumasının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ajanslar, saldırının ardından yayımladıkları haberde, adamları tarafından hastaneye kaldırılan Rusya'nın Ezidi Kürtlerinden olan tanınmış mafya lideri Usoyana ve korumasının yaralı olduğunu ve tedavisinin devam ettiği kaydettiler. Rus, "Newsru.com" Rusya genel Savcılık yetkilileri, Usoyana ve korumasına yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamada, olayla ilgili, cinayet soruşturması yerine öldürmeye teşebbüs davası açtığını duyurdu.

Görgü tanıkları, Usoyana ve korumasının Tverskaya Caddesi'ndeki evine girdiği sırada uzaktan keskin bir nişancının açtığı ateş sonucu vurulduğunu kaydettiler.

Polis, Usoyana'ya yönelik suikast girişiminde kullanılan kurşunların, geçen yıl kesin bir nişancı tarafından öldürülen Rusya'nın tanınmış yer altı dünyası liderlerinden "Yaponçik" kod adlı Vyaçaslev İvankov olayındaki kurşunlarla aynı olduğunu açıkladı. Analistler, iki suikasta da aynı kurşunların kullanılmasının, iki olayın da birbiriyle bağlantılı olduğu mesajını verdiğini ileri sürdüler.

Rus medyası, Usoyana'yı evine götüren şoförün saldırının ardından olay yerine gelen ilk kişi olduğunu belirterek, Usoyana'nın şok geçirdiğini ve sürekli "Onlar, onlar, onlar'' sözcüğünü tekrarladığını kaydettiler. Gürcistan'da 20 Şubat 1937 yılında doğan Ezidi Kürtlerinden Usoyana, Rus polisi tarafından Rusya'nın en önde gelen mafya lideri olarak tanımlanırken, Rus basını Usoyana'nın sadece Rusya değil, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin de en önde gelen mafya liderlerinden biri olduğunu ileri sürüyor.

Rus basını, uzun süre Rusya'nın Krasnadar bölgesinde yaşayan Usoyana'nın ilk olarak 1994 yılında St. Petersburg kentinde boy gösterdiğini ve burada yer altı dünyasının en önemli insanlarından biri olarak ortaya çıktığını belirtti.

"Dede Hasan" (Hasan Dede) lakabıyla tanınan Usoyana'nın, özellikle kumar, uyuşturucu, silah kaçakçılığı ve doğal kaynakların yasa dışı araştırılması alanlarında etkili olduğu belirtiliyor. Usoyana'nın, Moskova, St. Petersburg, Rusya'nın merkezi bölgeleri, bazı BDT ülkeleri ve bazı yabancı ülkelerdeki yer altı dünyasını kontrol eden isim olduğu ileri sürülüyor. AA

Etiketler :