Kürt öğrencilerden şok karar

Kürt öğrencilerden şok karar

Dumlupınar Üniversitesi’nde bir öğrencinin bıçaklanarak ölmesinin ardından Kütahya’yı terk eden Kürt öğrenciler, okuma ve yaşama garantilerinin kalmadığını söyledi.

Basının iddia ettiği gibi olayın ‘kız meselesinden’ kaynaklanmadığını belirten öğrenciler, “Olay tamamen Kürt olmamızdan kaynaklı. Birçok arkadaşımız baskılar nedeniyle yurttan ayrılmak zorunda kaldı. Yurttan eşyalarını almaya gidenler bile 30-40 kişilik ülkücü grupların saldırısına uğradı. Kütahya’da okuma ve yaşama garantimiz kalmadı” dedi.

İNEGÖL VE HATAY’DAN SONRA KÜTAHYA

Hemen her yıl başka bir il ya da ilçede çeşitli bahanelerle Kürtlere karşı geliştirilen linç girişimlerinin yeni adresi, İnegöl ve Hatay’dan sonra Kütahya oldu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Germiyan Yerleşkesi girişinde iki hafta önce yaşanan olaylarda Hasan Şimşek (21) adlı öğrenci, bıçaklanarak öldürüldü. Olaya karıştıkları gerekçesiyle 9 üniversite öğrencileri tutuklanırken, Kürt öğrencilerin bir kısmı kentten ayrılmak zorunda kaldı, bir kısmı da yakınları tarafından adeta kentten kaçırıldı. Kimi öğrencinin okulu bıraktığı kentte şimdilik bayram tatili nedeniyle bir sakinlik hakim, ancak gelen bilgiler, bayram dönüşü kentte olası bir tehlikeye işaret ediyor.

MAĞDUR ÖĞRENCİLERİ ANF BULDU

Aslında olayların geçmişi iki yıl öncesine dayanıyor. Basınının iddia ettiği gibi olayın ‘kız meselesinden kaynaklandığı’ haberlerine tepki gösteren öğrenciler, olayların detayını ANF’ye anlattı. Yakınları tarafından özel araçla önce Eskişehir’e, oradan da İstanbul’a gelen 6 öğrenciden biri olan İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi M.N, yaşananların iki yıldır süren saldırıların bir sonucu olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Anf

Etiketler :