Kürt siyasetçiden Metiner'i çıldırtan suçlama!

Kürt siyasetçiden Metiner'i çıldırtan suçlama!

Habertürk ekranları ateşli bir Kürt sorunu polemiğine sahne oldu. Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın sözleri Mehmet Metiner'i çıldırttı, stüdyoda gergin rüzgarlar estirdi...

Habertürk ekranları çarpıcı bir Kürt sorunu tartışmasına sahne oldu. Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği 'Türkiye'nin Nabzı'na Kürt siyasetçi Mahmut Alınak ile Star yazarı Mehmet Metiner'in polemiği damga vurdu.

Didem Yılmaz, Mahmut Alınak'a İbrahim Tatlıses saldırısındaki PKK iddialarını sorunca söz yine PKK tarafından tehtid edildiği iddia edilen Mehmet Metiner'e geldi. Alınak, PKK yönetiminin bu konularda defaatle açıklamalar yaptığını ve herhangi bir tehditin söz konusu olmadığını söyledi ve Metiner için çok ağır konuştu.

19. ve 20. yüzyıldaki Kürt isyanlarından söz eden Alınak, bütün isyanların bazı Kürtlerin ihaneti sonucu yenilgiye uğradığını söyledi. Seyit Rıza, Şeyh Said, Alişer gibi isyan liderlerinin yakalanmasında ve idam edilmesinde iç ihanetlerin çok etkili olduğunu vurgulayan Alınak, Mehmet Metiner'in de bu kapsamda iki yüzyıl boyunca konuşulacağını öne sürdü. 'Metiner, düzenle bütünleşmiş, düzenin hizmetine girmiş bir kişilik olarak tabi ki konuşulacak, tartışalacak' diyen Alınak'ın sözleri stüdyoda gergin rüzgarlar estirdi.

Konuşurken Metiner'e bakmamaya özen gösteren Alınak moderatörün sorusu üzerine bunun sebebini açıkladı. Mehmet Metiner'le el sıkışmadığını belirten Alınak bunu bir sivil itaatsizlik tavrı olarak tanımladı ve aynı şekilde Başbakan'la ya da Cumhurbaşkanı'yla da el sıkışmayacağını söyledi.

Alınak'ın sözleri karşısında neye uğradığını şaşıran Metiner ise 'buraya Mehmet Metiner'i mi kürt sorununu mu konuşmaya geldik. Yoksa ben kalkıp gideyim' diyerek moderatörü uyardı. Devletin tanımladığı 'makbül Kürt'ün yanısıra Kürtler içinde de bir 'makbül Kürt' dayatması olduğunu savunan Star gazetesi yazarı kendisinin 'hain ve düzenle iç içe girmiş' biri olarak tanıtılmasına şiddetle karşı çıktı.

İşte o anlar:


 

Etiketler :